Byens Brevkasse

Stil et spørgsmål og få svar. Læs også gerne andres gode spørgsmål herunder.

Stil et spørgsmål om Affaldshåndtering Svømmehallen Huller i vejen Kongevejen Kriminalitet Børnehaven Renovering Biblioteket Jobmuligheder Spisesteder Fastelavn Wiedergården

Foto: Ingve

Spørgsmål & Svar

Kære Kenneth,

Nu ser jeg at priserne i svømmehallen er steget markant. Annonceringen heraf er gået min næse forbi.

Nu kan man ikke længere købe års kort og prisen for 1/2 års kort udgør en samlet prisstigning på 51%
Jeg kan se at man i Vestamager tilbyder årskort som er 48% billigere end i Dragør.

Endda en pris for “ikke Tårnby borgere”
I tillæg hertil er åbningstiderne i Tårnby nogle helt andre og meget mere borgervenlige. Eks er der ikke lukket hen over skoleferier og sommeren.
Hvad Søren er det i ønsker? Hvilke tanker ligger bag?

Jeg ser frem til modtage et fyldestgørende svar.

Mange hilsner
Henrik Kassebeer

 

SVAR FRA BORGMESTEREN:

Kære Henrik.

Jeg kan godt forstå den undren der er på stigningen på årskort som ikke kan købes mere.
Hvert år efter budgetvedtagelsen bliver der forelagt en sag politisk om godkendelse af kommunens takstblad. Det sker på baggrund af det vedtagne budget, samt andre justeringer som følger af almindelige prisstigninger mv.

Det er først for nyligt jeg blev opmærksom på ændringen. Det viser sig, at der er tale om en administrativ ændring, som så er politisk godkendt da vi vedtog takstbladet. Og at ændringen skete, da der stort ikke blev solgt helårskort, men var efterspørgsel på halvårskort.

Jeg må erkende, at vi ikke har haft et politisk fokus på det, da vi godkendte takstbladet, herunder de afledte konsekvenser som du beskriver. Jeg kan ikke ændre på det, da det vil kræve en generel politisk beslutning. Jeg har gjort det, at jeg har orienteret de partier der indgik budgetaftalen sidste år, og så tager jeg det med, når vi har budgetforhandlinger om 3 uger og ser om vi kan rulle det tilbage, så det fra næste år stadig er muligt at købe helårskort og der er sammenhæng i priserne mellem helårskort og halvårskort.

Mvh. Kenneth Gøtterup
Borgmester i Dragør

Send os en besked med dit spørgsmål til redaktion@dragornews.dk