Foredrag: Før Fastelavn 🗓 🗺

Den 5. februar varmer Dragør Borgerforening op til fastelavn med et spændende foredrag af fastelavnsrytteren Christian Hansen.
Foto: DB Arkiv.
Foto: DB Arkiv.

Du har måske allerede set ham til hest. Fastelavnsrytteren, Christian Hansen, kigger forbi Dragør Borgerforening, hvor han vil fortælle om Dragørs helt særlige fastelavnstraditioner og fastelavnsforeninger

Christian Hansen er rytter ved Vennekredsen i Store Magleby og Dragør Fastelavnsforeningen, hvor han også fungerer som fanebærer og er medlem af bestyrelsen.

Han har selv haft et langt liv med heste, hvor han har haft forskellige stillinger, alt fra gardehusar og beslagsmed. I dag arbejder han i de kongelige stalde.

Foredraget kommer blandt andet ind på:

  • Dragørs særegne traditioner omkring fastelavn og de to fastelavnsforeninger. Her kommer Christian Hansen ind på deres forskelligheder og det omfattende arbejde, der går ind i planlægningen af fastelavnsfesten.
  • Hvordan man bliver fastelavnsrytter og hvilke krav der er til rytter og hest, samt deres påklædning, vil også blive forklaret. Sadelmagerens og smedens arbejde vil også blive dækket.
  • Musikvogne, den særlige tønde og tøndestokke, Pudseaften, flettepige og hesteholder vil også blive nævnt.
  • Selvfølgelig vil der også blive fortalt om de mange punchsteder, skål og takkesange – og så skal der også smages på punchen.

Foredraget finder sted mandag den 5. februar kl. 19.00 i Dragør Borgerforenings lokaler. Det er gratis at deltage, men kræver man er medlem af foreningen. Du kan blive medlem her.

Tilføj til din kalender Det Sker Seneste Nyt
Strandgade 14, 2791 Dragør Se på kort
Del dette opslag: