Svaner kvæles i brød

Vi dykker ned i, hvad man kan fodre vandfugle med henover vinteren.
Foto: Gilles San Martin
Foto: Gilles San Martin

Vandfugle er en fryd at se på, når de svømmer graciøst på søer og floder. Mange mennesker nyder at fodre dem, men det er vigtigt at forstå, hvad der er sundt for disse skønne og bevingede skabninger. Her dykker vi ned i, hvorfor det er bedst kun at fodre vandfugle med vandplanter, græs og korn.

Naturlig føde vs. Menneskemad

Vandfugle som ænder, svaner og gæs er godt i stand til at finde deres naturlige føde i naturen. De spiser normalt vandplanter, insekter, græs og korn, der er rigeligt tilgængelige i deres levesteder. At fodre dem med brød eller andre menneskelige fødevarer er ikke kun unødvendigt, men det kan også være skadeligt.

Hvorfor brød er farligt

Brød er fyldt med kalorier og har meget lidt ernæringsmæssig værdi for vandfugle. Det kan føre til en usund kost, der kan skade deres helbred og føre til vægtproblemer. Desuden kan brødstykker svulme op i deres maver og forhindre dem i at fordøje deres naturlige føde korrekt. Til eksempel kan ænder, gæs og svaner kvæles i brød.

Sundhed og velfærd

At fodre vandfugle med den rigtige kost sikrer deres sundhed og velfærd. Vandplanter, græs og korn indeholder de nødvendige næringsstoffer og fibre, som disse fugle har brug for. Ved at lade dem spise naturligt hjælper vi med at opretholde en sund fuglepopulation.

Sådan beskytter vi Vandfuglene

Hvis du ønsker at støtte og beskytte vandfuglene, så lad være med at fodre dem med brød eller andre usunde fødevarer. I stedet kan du give dem vandplanter, græs og korn, som er bedre for deres helbred. Dette sikrer, at de forbliver sunde og glade i deres naturlige levesteder.

Lad os sammen gøre en indsats for at sikre vandfuglenes trivsel ved at fodre dem på den rigtige måde og give dem den bedste chance for at leve et sundt og naturligt liv her i Dragør.

Del dette opslag: