Foredrag: Lodsning på Grønland 🗓 🗺

Flere og flere krydstogtsskibe sejler ud fra Grønlands kyster, men klimakrisen medfører en stigende fare i de grønlandske farvande. Direktør for DanPilot Greenland, Peer Bøje Brandeborg, holder et foredrag om disse farer den 5. marts på Wiedergården.
Billede af Aline Dassel fra Pixabay
Billede af Aline Dassel fra Pixabay

Grønland har fået mere og mere opmærksomhed i de seneste år, både inden for politik, klima og global opvarmning, men også turisme, hvor et stigende antal mennesker besøger landet, især via krydstogtskibe.

Peer Bøje Brandeborg, direktør for DanPilot Greenland, gæster Wiedergården for at sætte fokus på Grønlands farvande, som kun er begrænset opmålt i forhold til hvad vi ser i Danmark. Klimakrisen spiller også en rolle i disse forhold, hvor de kraftige temperatursvingninger og vindstyrke kan resultere i store isstykker i havene ud fra Grønland, hvilket potentielt kan forårsage fatale ulykker, hvis de kolliderer med et krydstogtskib.

Foredraget finder sted i Wiedergårdens festsal tirsdag den 5. marts kl. 19.30. Der er gratis entre, og alle er velkomne.

Arrangeret af Dragør Museumsforening.

Tilføj til din kalender Det Sker Seneste Nyt
Wiedergården 2, 2791 Dragør Se på kort
Del dette opslag: