Læs flere bøger #6

Her er tre boganbefalinger fra redaktionen, som enten kan lånes på Dragør Bibliotek eller som e-bog:
Foto: Dragør News.
Foto: Dragør News.

Som nytårsforsæt tilkendegav flere af Dragørs borgere, at de gerne vil læse flere bøger i år. Se vores store afstemning her.

Dragør Bibliotek tilbyder en verden af bøger. Bøger er det ideelle middel til at slappe af og er også et perfekt alternativ til fjernsynet. At læse, forbedrer ikke kun fantasien, men øger også dit ordforråd og sprogfærdigheder.

Vi har dykket ned i bibliotekets mangfoldige samling for at hjælpe dig med dit nytårsforsæt. Her på redaktionen, vil vi løbende anbefale læseværdige bøger (ifølge os selv). Som udgangspunkt vil det være en bog i hver kategori af voksenlitteratur, børne- og ungdomslitteratur og en fagbog/biografi, som

Alle bøger vi anbefaler kan lånes på Dragør Bibliotek, enten som fysisk bog eller lydbog.

Har du selv en god boganbefaling, så giv os endelig besked!


Voksenlitteratur

“I ejendommen på Kirkeveien 127 i Oslo møder vi den 32-årige Maj Kristoffersen, aktiv i Norsk Røde Kors, når hun ikke tager sig af sønnen Jesper og ægtefællen Ewald, der er ansat på et reklamebureau og stamkunde i baren på Bristol! Overboen, fru Vik, har udstået sin sørgetid som enke, og på kirkegården møder hun antikvarboghandleren Olaf Hall, hvis stedsøn, Bjørn Stranger, redder slagterens dreng, Jostein. Han er ven med Jesper, en kejtet og følsom dreng, der finder en forbundsfælle for sine spirende kunstnerdrømme i den italienske hyggepianist Enzo Zanetti.

Lars Saabye Christensen er på hjemmebane i denne roman, der binder en række skæbner sammen til et formidabelt portræt af Oslo i efterkrigsårene. Et kærlighedsbrev til en by – og til dens kvinder.”

“Byens Spor 1” er den første bog i en serie på fire bind.

Børne- og ungdomslitteratur

ulvekongen 532808 1 | foto fra dragørnews.dk
Ulvekongen af Søren Jessen. Forlag: Gyldendal.

“Jeg kyler flasken mod væggen, så den smadrer i tusinde stykker. ”Så lad os da for helvede komme af sted!” råber jeg og klemmer mig udenfor, skarpt forfulgt af de andre.
”Hvorhen?” spørger Kenneth.
”Ud og snuse.”
Det ved de godt, hvad betyder.

I Max’ liv er alting helt sort. Næsten.
Skolen er et helvede, og når han skal lave lektier, er det, som om der kravler myrer rundt under hans hud, så han ikke kan sidde stille.
Derhjemme er der hans far, som bare synes, Max skal tage sig sammen. Han regner med, Max starter i gymnasiet efter sommerferien.
Kun når han mødes med drengene i bunkeren, kan han slappe af og føle, at han er noget værd. Eller når han ser sin halvkusine, Lilja, som er den eneste, der forstår ham.

Illustreret kortroman for unge om en utilpasset dreng, der kæmper for at finde ud af livet.”

Bogen henvinder sig til de lidt ældre på +14 år.

Fagbog/biografi

hvor jernkorsene gror en krigsfotografs erindringer | foto fra dragørnews.dk
Hvor jernkorset gror af Jan Grarup (fortalt af Jakob Fälling). Forlag: Gyldendal.

“Gennem mere end 30 år har Jan Grarup rejst verden rundt til krigs- og katastrofeområder for at dokumentere ødelæggelserne og de konsekvenser, der rammer uskyldige mennesker. I HVOR JERNKORSENE GROR fortæller han sine barske og gruopvækkende beretninger fra bl.a. Rwanda, Rumænien, Irak, Haiti, Somalia, Sudan og Balkan.

De mange rejser og fotografier har åbnet verdens øjne for brutale konflikter, sikret Jan Grarup et hav af nationale og internationale priser og gjort ham til en af verdens bedste fotografer. Men i denne bog fortæller han også om de hårde personlige omkostninger, et liv i skudlinjen har haft; om alkohol- og narkomisbrug, skilsmisser og posttraumatisk stress og om menneskeskæbner, han aldrig kan slippe igen.

Bogen er illustreret med især Jan Grarups egne fotografier, heriblandt aldrig tidligere viste billeder.”

En bog fra den kontroversielle krigsfotograf, som på trods af alt stadig er interessant læsning.

God læselyst!

Del dette opslag: