Nytårsforsæt: Læs flere bøger 2

Hvis du ønsker at læse flere bøger i 2024, har vi her 3 spændende udgivelser til både børn og voksne.
Foto: Dragør News.
Foto: Dragør News.

Som nytårsforsæt tilkendegav flere af Dragørs borgere, at de gerne vil læse flere bøger i år. Se vores store afstemning her.

Dragør Bibliotek tilbyder en verden af bøger. Bøger er det ideelle middel til at slappe af og er også et perfekt alternativ til fjernsynet. At læse, forbedrer ikke kun fantasien, men øger også dit ordforråd og sprogfærdigheder.

Vi har dykket ned i bibliotekets mangfoldige samling for at hjælpe dig med dit nytårsforsæt. Her på redaktionen, vil vi løbende anbefale læseværdige bøger (ifølge os selv). Som udgangspunkt vil det være en bog i hver kategori af voksenlitteratur, børne- og ungdomslitteratur og en fagbog/biografi, som

Alle bøger vi anbefaler kan lånes på Dragør Bibliotek, enten som fysisk bog eller lydbog.

Har du selv en god boganbefaling, så giv os endelig besked!


Voksenlitteratur

Den norske forfatter Lars Saabye Christensen udforsker endnu engang slægtsroman-genren og tager os med på en rejse gennem flere århundreder, fra Hong Kong til Hellerup, gennem sin families historie. En spændende fortælling, der tager os med på en historisk tur med Lars Saabyes kvindelige forfædre, beskrevet i et fantastisk sprog.

Børne- og ungdomslitteratur

9788702189070 | foto fra dragørnews.dk
Fangirl af Rainbow Rowell. Forlag: Gyldendal.

Bogen følger Cath, der tidligere har skrevet fanfiction sammen med sin tvillingesøster. Da de begynder på college, ændrer deres forhold sig, da Cath er mere tilbagetrukket, mens hendes søster Wren går i modsat retning. Bogen udforsker livet i slutningen af ungdomsårene, kærlighed og rejse mod selvstændighed.

Bogen anbefales til læseren mellem 18-22 år, men også læses i andre grupper.

Fagbog/biografi

9788702018165 | foto fra dragørnews.dk
Gennem glasvæggen af Henning Jensen. Forlag: Gyldendal.

I denne selvbiografi deler Henning Jensen sine mørkeste tanker fra den sværeste periode i sit liv. I 1978 oplever den folkekære skuespiller et voldsomt psykisk sammenbrud, der nær bringer ham på randen af selvmord. I en tid, hvor psykiske lidelser og professionel hjælp er sparsomme, står han alene med sine problemer. Dette fører ham ud på en skræmmende rejse gennem diverse kvarksalvere og møder med lægevidenskaben. Det er en stærk fortælling om Henning Jensens personlige kamp og samfundets syn på psykiske lidelser.

God læselyst!

Del dette opslag: