Amagergryde

Denne gang skal vi ikke særlig langt, for vi skal have en dejlig Amagergryde til aftensmad!
Amagergryde. Foto: Madensverden.dk.
Amagergryde. Foto: Madensverden.dk.
Dragør Mediehus har indgået et samarbejde med Madens Verden, som er en lokal virksomhed i Dragør, der leverer opskrifter online til over 2 millioner månedlige brugere på deres hjemmeside.
Vi har købt adgang til deres PLUS-udgave for kun 199 kroner om året, som sikrer os printvenlige opskrifter uden reklamer. Så vil du gerne printe opskriften ud, bør du smide de få penge efter Madens Verden, da de er givet utroligt godt ud.

Opskrift på Amagergryde fra Madens Verden.

Vi skal nu helt tilbage til Holland i 1500-tallet, hvor de første spadestik blev taget til Amagergryden. Cirka 200 år senere, da de hollandske bønder kom til landet, blev retten introduceret på Amager, hvorfra navnet også stammer.

Opskriften er simpel og let at lave – og som altid smager den dejligt!

Hvad skal du bruge

Ingridienser

  • 500 gram svinebryst – uden ben og svær, i tern
  • smør – til stegning
  • 1 stort løg – finthakket
  • 200 gram kartofler – i mindre stykker
  • 200 gram gulerødder – i mindre stykker
  • 5 deciliter bouillon – evt. hønsebouillon
  • 2 spiseskefulde engelsk sauce
  • 200 gram blomkål – i små buketter/stykker
  • 2 teskefulde majsstivelse – udrørt i en smule koldt vand
  • 1 citron – lidt friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt dild – eller persille
amagergryde | foto fra dragørnews.dk

Opskriften er beregnet til 4 personer.

Arbejdstid:
15 minutter

Tilberedning:
45 minutter

Find fremgangsmetoden her.


Tips

Retten er også god at spise sammen med et dejligt stykke brød. Her anbefales et friskbagt grydebrød.

Velbekomme!

oto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk

OM MADENS VERDEN

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

www.madensverden.dk
A.P. Møllers Allé 43B, 2791 Dragør

Del dette opslag: