Borgerforeningens Fødselsdagsfest

Dragør Borgerforening fejrede deres 118-års jubilæum mandag den 25. marts 2024 kl. 19. Det var en mindeværdig begivenhed for alle deltagere, som du kan læse mere om her.
Borgerforeningens Fødselsdagsfest i Dragør. Foto: Dragør NewsBorgerforeningens Fødselsdagsfest i Dragør. Foto: Dragør News
Borgerforeningens Fødselsdagsfest i Dragør. Foto: Dragør News

Borgerforeningens Fødselsdagsfest

Dragør Borgerforenings fødselsdagsfest var en begivenhed, der vil blive husket i lang tid af alle deltagere. Den 25. marts var nemlig en markant dato i kalenderen for både Dragør Borgerforening og Dragør Kommune, som fejrer henholdsvis 118 år og 50 år her i år 2024.

Aftenen startede med en lang kø af forventningsfulde gæster, der stod klar til at fejre denne milepæl. Klokken 18.55 ankom Dragør News foran indgangen, og måtte pænt vente med de andre. De mange fremmødte blev budt velkommen i en sal, der var fyldt til bristepunktet. Sikke en succes!

En atmosfære af festlighed bredte sig hurtigt, idet alle fik et glas champagne i hånden, og de små snackskåle med nødder og chokolade på bordene blev taget godt imod, mens folk fandt sig til rette.

Aftenens to talere

Festlighederne tog deres begyndelse med Dines Bogø, Dragørs altvidende historiker, som indledte med et fængslende foredrag om byens historie. Hans fortællinger gav et unikt indblik i, hvordan Dragør (og borgerne) så ud for 50 år siden, og hans evne til at levendegøre fortiden fangede alles opmærksomhed.

Hvis man ikke kan få nok af Dines Bogøs fantastiske fortællinger, så kan du finde flere her: Læs ‘I byen med Bogø’-artiklerne.

Efter en inspirerende tidsrejse i det fortidige Dragør tog borgmester Kenneth Gøtterup scenen med nutidige fortællinger, der formåede at tegne et billede af Dragør som det står i dag. Hans perspektiver på kommunens udvikling og fremtidige visioner tilføjede et håbefuldt og dynamisk lag til aftenens tema.

Med håndsoprækning, var der et stort flertal i salen for bevaring af en selvstændig kommune.

Kringle og varm kakao

Da foredragene var overstået, var det tid til en velfortjent pause, hvor lækker kringle og varm kakao med flødeskum blev serveret. Denne hyggelige atmosfære blev det perfekte bagtæppe for videre samtaler og mingling blandt medlemmerne.

Hygge og snak fyldte lokalet, som alle delte deres oplevelser og tanker om de hørte fortællinger og deres egen historie med Dragør som enten fødeby eller tilflytter.

Aftenen blev en smuk fejring af både fortid, nutid og fællesskab. Det var en begivenhed, der ikke kun markerede det runde årstal, men også styrkede båndet mellem Borgerforeningens medlemmer og deres kærlighed til vores alle sammens Dragør.

Tusind tak, for en rigtig god aften!

Del dette opslag: