Foredrag: DNA og slægtsforskning 🗓 🗺

En ny metode til drabsefterforskning, der kombinerer DNA og slægtsforskning, er ved at blive behandlet i Danmark. Den 25. april vil drabsefterforskeren Martin Wittrup Enggaard fortælle om, hvad denne nye teknologi kan betyde for politiet i Danmark.
Martin Wittrup Enggaard. Foto: True Crime Agency (via Store Magleby Kirke)
Martin Wittrup Enggaard. Foto: True Crime Agency (via Store Magleby Kirke)

DNA-analyser bliver i stigende grad anvendt af politiet til efterforskning af store sager. Senest er politiet i USA begyndt at benytte en kombination af DNA-test og slægtsforskning, hvilket har ført til opklaring af tidligere uopklarede sager. Denne metode førte blandt andet til, at man fandt The Golden State Killer, som efterfølgende blev kendt skyldig i 13 drab, 50 voldtægter og omkring 200 indbrud.

Metoden er nu også ved at blive implementeret i Danmark, hvor den behandles efter et borgerforslag stillet af flere danske drabsefterforskere.

Martin Wittrup Enggaard, der er drabsefterforsker ved Københavns Politi, holder foredrag om denne nye efterforskningsmetode og dens potentielle betydning for politiets arbejde i Danmark. Han vil også komme ind på de etiske overvejelser og begrænsninger, der er nødvendige for en sikker brug af metoden.

Derudover vil han dele sin erfaring med uopklarede drabssager og hvordan den nye metode kan påvirke hans arbejde både nu og i fremtiden, samt i tidligere sager.

Foredraget afholdes torsdag den 25. april kl. 9.30 i Store Magleby Kirke. Deltagelse er gratis.

Tilføj til din kalender Det Sker Seneste Nyt
Kirkevej 6, 2791 Dragør Se på kort
Del dette opslag: