Godt nyt for Dragørs læseheste

Dragør Kommune undersøger mulighederne for at udvide bibliotekets åbningstider, så borgerne selv kan få adgang uden for de normale åbningstider.
Dragør Bibliotek.
Dragør Bibliotek.

På de fleste af landets biblioteker har det længe været muligt at låne bøger uden for bibliotekets normale åbningstider ved hjælp af borgerens sygesikringskort. Denne øgede fleksibilitet giver mulighed for at låne bøger, så det passer ind i en travl hverdag, uden at overlappe med arbejde, børn eller aftensmad.

De udvidede åbningstider har været en stor succes i resten af Danmark, hvilket har medført en stigning i antallet af besøgende. Eksempelvis kunne Valby Bibliotek tilbage i 2012 fortælle til ugeavisen.dk om en betydelig stigning, hvor over 25% af borgerne benyttede biblioteket uden for de normale åbningstider.

Men i Dragør Kommune har det ikke været muligt at låne bøger uden for åbningstiderne siden lukningen af Biblioteket i Hollænderhallen. På Dragør Bibliotek er det nemlig ikke muligt selv at lukke sig ind med sygesikringskort og dermed låne bøger på et tidspunkt, der passer borgeren bedst. Biblioteket holder kun åbent frem til kl. 17.00 på hverdagene, med undtagelse af mandag og fredag, hvor det henholdsvis er lukker kl. 18.00 og 16.00. Om lørdagen er der mulighed for at benytte biblioteket kl. 14.00, mens det er helt lukket om søndagen.

Håb forude

Men måske er der godt nyt på vej. På et møde hos Dragørs Børne-, Fritids- og Kulturudvalg den 7. marts blev der indledt en dialog om udvidede åbningstider på biblioteket, hvor man har indhentet tilbud på to mulige løsninger. Model A, som giver borgerne fuld adgang til bibliotekets faciliteter, som man ser det på andre biblioteker. Model B giver en mere begrænset adgang, hvor borgerne kun kan komme ind i bibliotekets indgangsparti for at afhente eller aflevere bøger.

På mødet blev det anbefalet af administrationen at arbejde videre med Model A, som giver fuld adgang til bibliotekets faciliteter og mulighed for at låne bøger, hvilket også er den løsning, de fleste andre biblioteker benytter rundt omkring i landet.

Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke er Dragør Biblioteks eget valg at have begrænsede åbningstider, men derimod en kommunal beslutning, da udvidede åbningstider også medfører ekstra udgifter i forbindelse med opsætning af dørlåse, kamera og højtalere.

Dragør News følger udviklingen og opdaterer, når der falder en endelig beslutning fra Børne-, Fritids- og Kulturudvalget.

Del dette opslag: