Wienerschnitzel med brasede kartofler og ærter

I denne uges opskrift skal vi have en rigtig klassiker, som de færreste nok ville takke nej til.
Wienerschnitzel med brasede kartofler og ærter. Foto: Madensverden.dk.
Wienerschnitzel med brasede kartofler og ærter. Foto: Madensverden.dk.
Dragør Mediehus har indgået et samarbejde med Madens Verden, som er en lokal virksomhed i Dragør, der leverer opskrifter online til over 2 millioner månedlige brugere på deres hjemmeside.
Vi har købt adgang til deres PLUS-udgave for kun 199 kroner om året, som sikrer os printvenlige opskrifter uden reklamer. Så vil du gerne printe opskriften ud, bør du smide de få penge efter Madens Verden, da de er givet utroligt godt ud.

Opskrift på Wienerschnitzel med brasede kartofler og ærter fra Madens Verden.

Selvom navnet antyder noget andet, så skal vi hverken til Østrig eller Tyskland, men faktisk længere sydpå og helt ned til Italien. Historien går på, at den østrigske feltmarskal Joseph Radetzky von Radetz blev introduceret til retten og tog opskriften med hjem til hjemlandet. Vi skal nemlig have Wienerschnitzel!

Retten smager dejligt, og så kan man også komme af med lidt mini-aggressioner, når kødet skal bankes.

Hvad skal du bruge

Ingredienser

Kødet

  • 4 skiver kalvefilet – typisk af inderlår


Panering

  • 4 spiseskefulde hvedemel
  • 2 æg
  • 3 spiseskefulde rasp
  • 2 spiseskefulde smør
  • olivenolie

Brasede kartofler

Wienerschnitzel med brasede kartofler og ærter. Foto: Madensverden.dk.

Opskriften er beregnet til 4 personer.

Arbejdstid:
15 minutter

Tilberedning:
15 minutter

Find fremgangsmetoden her!


Tips

Vil man give retten et ekstra lille touch, kan man servere den sammen med en dreng, som består af en citron, ansjosfileter, kapers og frisk peberrod.

Velbekomme!

oto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk

OM MADENS VERDEN

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

www.madensverden.dk
A.P. Møllers Allé 43B, 2791 Dragør

Del dette opslag: