Bliv Amagerbonde for en dag 🗓 🗺

Fra den 9. til den 28. juli 2024 kan du prøve at blive Amagerbonde på Amagermuseet.
Museets kælegrise. Foto: Museum Amager.
Museets kælegrise. Foto: Museum Amager.

Bliv Amagerbonde for en dag

Fra den 9. til 28. juli inviterer Amagermuseet dig til at blive Amagerbonde for en dag med sjove aktiviteter og nye oplevelser.

Gården er ekstra travl i juli, så der er brug for børn i alle aldre til at hjælpe til, som det var tilfældet tilbage i år 1900.

Madmor er i gang med at bage pandekager, men der er også andre opgaver, der skal ordnes, før pandekagerne kan nydes.

  • Vasketøjskurven er fyldt til randen af masser af snavset vasketøj, der trænger til en tur på vaskebrættet eller i vaskevuggen.
  • Det er også vigtigt at lære husflid, hvis karl eller pige taber en knap, skal den syes i igen, her bliver intet smidt ud, og alt skal repareres.
  • I haven skal grøntsagerne graves op, vaskes og ”køres til torvs”, som man sagde i gamle dage, når hestevognen blev fyldt med de gode grøntsager fra Amager og kørt ind til torvet i København for at blive solgt.
  • Og hvordan er det lige med de gode manerer? Husker man at neje og hilse høfligt på fruen eller herren på gården?

Kig forbi

Udover at være bonde, kan du også opleve en udstilling om Amagers kultur på museet. Det er ogå muligt at tage med museumsværterne og få sjove opgaver der kan løses. Ellers er det altid hyggeligt at gå ud til gårdens geder og kælegrise. Museumscaféen og butikken har også åbent.

Er du under 18 er der gratis adgang og ellers koster det 80 kr.

fra til
Tilføj til din kalender Det Sker Seneste Nyt
Hovedgaden 4, 2791 Dragør Se på kort
Del dette opslag: