Pressemeddelelse – Venstre i Dragør: Opstillingsmøde til kommunal- og regionsvalg 2025

Efter gårsdagens opstillingsmøde i Venstres lokalafdeling i Dragør, har partiet nu en ny spidskandidat klar til kommunevalget i 2025.
Fra højre: Helle Barth, Henrik Løwenheim Kjærsvold-Niclasen og formanden fra Venstre i Dragør, Erik Skovgaard Nielsen. Foto: Venstre.
Fra højre: Helle Barth, Henrik Løwenheim Kjærsvold-Niclasen og formanden fra Venstre i Dragør, Erik Skovgaard Nielsen. Foto: Venstre.

Pressemeddelelse – Venstre i Dragør: Opstillingsmøde til kommunal- og regionsvalg 2025

Venstre i Dragør har den 18. juni 2024 afholdt et velbesøgt opstillingsmøde til kommunal- og regionsvalget i november 2025 på Dragør Badehotel.

Først var der valg af spidskandidat for Venstre til kommunalvalget i november 2025. Valgt til Venstres spidskandidat blev Henrik Løwenheim Kjærsvold-Niclasen. Der var ikke andre kandidater opstillet. Henrik er medlem af den nuværende kommunalbestyrelse og formand for kommunens Børne-, Fritids- og Kulturudvalg.

Henrik Løwenheim Kjærsvold-Niclasen: ”Først og fremmest vil jeg gerne takke for den tillid, der er vist mig ved at pege på mig som spidskandidat til det kommende kommunalvalg. Det er en ære og et stort ansvar, som jeg påtager mig med både respekt og ydmyghed. Det min ambition at føre Venstre ind i en fremtid, hvor vi ikke kun møder de umiddelbare udfordringer, men også bygger broer til nye muligheder. Vores parti har en stolt tradition for ansvarlighed og fællesskab, og det er med dette fundament, jeg ønsker at styrke vores indsats.”

Den nyvalgte spidskandidat til kommunalvalget 2025, Henrik Løwenheim Kjærsvold-Niclasen. Foto: Venstre.
Den nyvalgte spidskandidat til kommunalvalget 2025, Henrik Løwenheim Kjærsvold-Niclasen. Foto: Venstre.

Som nummer 2 på Venstres liste til kommunalvalget blev valgt Helle Barth. Helle Barth er også medlem af kommunalbestyrelsen, 2. viceborgmester og formand for kommunens Klima-, By- og Erhvervsudvalg. Endvidere har Helle også erfaring som borgmester for Dragør Kommune i en vanskelig periode under pandemien.

Helle Barth blev endvidere også valgt som Venstres kandidat til Regionsrådsvalget i 2025 – et vigtigt valg ikke mindst i relation til den igangværende overvejelse om sundhedsstrukturen i Danmark og fordelingen af opgaver mellem staten, kommunerne, regionerne og almen lægepraksis. Her kan Helle bidrage med stor erfaring og indsigt.

Helle Barth udtaler: ”Det var min tid til at træde et skridt tilbage og give stafetten videre til Henrik Kjærsvold-Niclasen som spidskandidat for Venstre til KV25. Jeg blev valgt som nr. 2 på listen, og jeg ser frem til et tæt parløb med Henrik til det kommende kommunalvalg.

Det er også med stor glæde, at jeg er blevet valgt som kandidat til Regionsvalget 2025. Region Hovedstaden varetager en hel del vigtige opgaver inden for eksempelvis sundhed, hospitaler, klima og miljø, men Regionen fylder alligevel ganske lidt i de fleste bevidsthed.

Især på miljøområdet, hvor opgaven med oprensning efter jordforurening og PFOS tager umådelig lang tid, skal der sættes mere fart i sagsbehandlingen. Vi kan ikke vente i årtier på at få oprenset forurenede grunde. Beslutninger og prioriteringer skal kommunikeres med transparens til borgerne.”

Helle Barth. Foto: Venstre.
Helle Barth. Foto: Venstre.

Endelig blev Erik Skovgaard Nielsen, formand for Venstre i Dragør, også valgt som kandidat til kommunalbestyrelsen – indplacering på listen foretages senere.

Erik Skovgaard Nielsen: ”Som formand for Venstre i Dragør er jeg meget glad for, at vi har fået opstillet to meget stærke kandidater med Henrik og Helle. Med deres store indsats i kommunalbestyrelsen og med Henrik som formand for Børne-, Fritids- og Kulturudvalget og Helle som formand for Klima-, By- og Erhvervsudvalget og tidligere borgmester er det to meget erfarne kandidater vi har opstillet.

Med vores gode resultat fra Europa-valget, hvor Venstre blev største parti i Dragør og et stærkt kandidathold er jeg overbevist om, at vi kan sikre et godt resultat næste år for Venstre i Dragør Kommune.”

Kandidatlisten vil blive suppleret med yderligere kandidater på et senere tidspunkt. Venstre stiller i øvrigt op sideordnet, så det vil – uanset rækkefølgen på listen – alene være de personlige stemmer, der afgør, hvem der bliver valgt.

Del dette opslag: