Stavnsbundet af Kolonihaveforbundet

Medlemmerne af A/H Søndergården mener, at de ikke får nogen fordele ud af de 135.000 kroner, de betaler årligt til Kolonihaveforbundet.

TV 2 Kosmopol har bragt en artikel omkring utilfredsheden i kolonihaveforeningen A/H Søndergården i Dragør, hvor medlemmerne er bundet til et medlemskab af Kolonihaveforbundet, som de ønsker at melde sig ud af. Problemet opstod, da Kolonihaveforbundet kautionerede for et lån til foreningen i 1958 med den klausul, at medlemskabet var bindende for altid.

Medlemmerne af A/H Søndergården mener, at de ikke får nogen fordele ud af de 135.000 kroner, de betaler årligt til Kolonihaveforbundet. De har stævnet forbundet og anklager dem for forskelsbehandling, da andre foreninger har kunnet melde sig ud, når de har afbetalt deres lån til forbundet.

Formanden for Kolonihaveforbundet mener, at det er vigtigt for foreningerne at være organiseret i forbundet for at have en stærk stemme over for myndighederne. Dog vil han ikke oplyse årsagen til, hvorfor de ikke godkender A/H Søndergårdens ønske om udmelding. Tidligere forsøg på at retssag mod Kolonihaveforbundet er endt med nederlag i Højesteret.

A/H Søndergården påpeger, at ti andre kolonihaveforeninger har meldt sig ud af forbundet, og fem andre haveforeninger bakker op om deres ønske om udmeldelse.

Den fulde artikel kan du læse her: TV 2 Kosmopol – Kolonihave vil ud af tvunget medlemskab: “Det hører ingen steder hjemme”

Del dette opslag: