Fægteklubben Aramis Dragør

Fægteklubben Aramis Dragør træner i Hollænderhallen. Interesserede kan aftale et besøg, men alle er velkomne til at kigge ind på balkonen i Hollænderhallen.
Fægteklubben Aramis Dragør
Fægteklubben Aramis Dragør
Logo Dragoer News Mediehus 2 | foto fra dragørnews.dk
 • Fægteklubben Aramis Dragør
 • Træningssted:
  Balkonen i Hollænderhallen 
 • Halvejen 3, 2791 Dragør
 • Telefon: 32 89 04 50
 • Forespørgsler om medlemskab send en mail til info@aramis-faegtning.dk.
 • Lars Peter Olsen, Formand
 • Peter Borchardt, Faglig ansvarlig træner
 • Johannes Kristian Olsen, Klubtræner
 • Stanley Dakin, Træner
 • Træningsdage:
  Tirsdag: Børn og unge (Piger og drenge) Kl. 16.30 – 18.00 
  Torsdag: Åben træningsaften (Alle aldre) Kl. 18.00 – 21.30
 • www.holdsport.net/klub/faegteklubben-aramis-dragor

Fægteklubben Aramis Dragør blev blev stiftet den 24. maj 2016 i Hollænderhallen af Lars Olsen, hans søn, Claus Lyder, og Peter Borchardt Christensen.

Klubbens navn, der inkluderer “Aramis” og “Dragør,” symboliserer glæden og de sjove, tre musketerer samt klubbens tilknytning til Dragør, hvor de har deres base. På sigt håber klubben at udvide og måske oprette en søsterklub i Tårnby eller dække et større område af Amager.

Vigtigt at bemærke er, at klubbens navn udtales på dansk hele vejen igennem, så “s” i Aramis udtales, og “r” er ikke stumt som på fransk.

Klubben blev grundlagt med støtte fra lokale virksomheder som blikkenslagerfirmaet Orla Hansen og søn, Tømrerfirmaet Flindt og Petersen, Møller-Jensens Meny, Barbara Maria Guldsmed, Murermester Gert Petersen, Gutfelt Revision og Allstar Danmark, der bidrog med midler til indkøb af tøj og våben, før klubben havde et eneste medlem.

Træningen i klubben ledes af tre trænere: Stanley Dakin, Peter Borchardt og Johannes Olsen. Johannes har en lang fægtekarriere bag sig og er selv aktiv fægter i Hellerup Fægte-Klub samt uddannet dommer. Han er også formand for Fægteklubben Aramis Dragør.

Klubbens træner Johannes Olsen i kamp i Malmø i 2017

Fægteklubben Aramis Dragør træner i Hollænderhallen om tirsdagen og torsdagen. Tirsdagstræningen er mellem 16.30 og 18.00, mens torsdagstræningen er åben for børn og unge mellem 18.00 og 20.00 og for voksne (og unge øvede) mellem 20.00 og 21.30. Interesserede kan kontakte træner Johannes Olsen for at aftale et besøg, men alle er velkomne til at kigge ind på balkonen i Hollænderhallen.

Klubben anbefaler deltagelse i stævner, der typisk varer en dag og afholdes på Sjælland i weekenderne. Dansk Fægteforbund og klubberne arrangerer også træningslejre, som alle er inviteret til at deltage i. Fægtning er en sjov sport, der styrker balance, koordination, hurtighed, udholdenhed og kondition. Klubben har også gode erfaringer med personer med forskellige diagnoser, der har haft stor glæde af at deltage i fægtetræning.

Med en bred piste på 1,5 meter i bredden og 14 meter i længden, er fægtning en sport, der kræver fokus på en enkelt modstander lige foran dig, uden distraktioner bagfra eller fra siden.

Fægteklubben Aramis Dragør byder alle velkommen til at deltage i denne sjove og udfordrende sport, hvor både unge og voksne kan udfolde sig med taktik og elegance.

Fægteklubben Aramis Dragør
Billedet er venligst udlånt af Fægteklubben Aramis Dragør.

Fægtning har været en del af det olympiske program gennem alle årene, og sporten har gennemgået betydelige udviklinger. I dag fægter man med tre forskellige våbentyper: Sabel, der er et slag- og stikvåben, samt kårde og fleuret, der begge er stikvåben.

De to sidstnævnte våben, kårde og fleuret, adskiller sig ved deres træffelfelter. Fleuretfægterens træffelfelt er kun overkroppen, men ikke armene, mens kårdefægtere har lov til at ramme hele kroppen.

Våbnene har naturligvis også forskellige oprindelser. Kårde og sabel har deres udgangspunkt i gamle militærvåben, mens fleuretten har historisk været et øvelsesvåben, også kaldet en blomsterpind, der blev brugt i soldatertræningen.

For at begynde med fægtning, kan man købe det nødvendige udstyr gennem en forhandler i Hellerup eller finde brugt udstyr hos private på én eller to hjemmesider. Fægteklubben er altid villig til at hjælpe med at formidle kontakt til forhandleren eller vejlede i købsprocessen generelt.

Inspiration til teksten er venligst udleveret af Lars Olsen, formand for Fægteklubben Aramis Dragør

Læs også...