Endelig får Dragør en specialskole

Dragør Kommune opretter en ny specialskole på Elisenborg, og søger derfor en erfaren inklusionspædagog hurtigst muligt.
Elisenborg. Foto: Dines Bogø
Elisenborg. Foto: Dines Bogø

Dragør Kommune er stolte af at meddele oprettelsen af en ny specialklasserække ved Dragør Skole, Afdeling Elisenborg. De er på udkig efter en engageret og erfaren inklusionspædagog, som er klar til at tage fat på udfordringer inden for specialundervisning. Søg jobbet her.

Om Specialklasserækken

Denne nye tilføjelse til Dragør Skoles uddannelsestilbud er skabt for at støtte elever med særlige behov. Dette initiativ er et led i Dragør Kommunes engagement i at tilbyde en inkluderende uddannelse til alle børn. Specialklasserne tilbyder undervisning, der er nøje tilpasset eleverne i specialiserede skoletilbud, og fokuserer på deres individuelle behov.

Elisenborg som restauration. Foto ca. 1910. Foto: Historisk Arkiv Dragør
Elisenborg som restaurant ca. år 1910. Foto: Historisk Arkiv Dragør

Historien om Elisenborg

Elisenborg, en ejendom i Dragør der stammer fra 1700-tallet, har en rig historie som spænder fra rebslageri til bolig for en af Dragørs mest prominente skibsredere, “Dragørkongen” Hans Nielsen Jeppesen. Oprindeligt var Elisenborg et simpelt hus, hvor rebslagermester Andreas Nielsen i 1770’erne fremstillede reb. I 1776 transformerede murermester Stauz ejendommen til dens nuværende form.

Gennem tiden har Elisenborg haft forskellige ejere og formål. Efter rebslageriets nedlæggelse blev stedet overtaget af købmand Lauritzen, der etablerede Dragørs første industrielle virksomhed, et væveri. I 1793 blev ejendommen hjem for toldinspektør Moldrup, der opkaldte den efter sin hustru Christine Elisabeth som “Elisenborg”.

Elisenborg blev også berørt af historiske begivenheder. Under krigen i 1808 blev Dragør beskudt fra søsiden, og en kanonkugle fra denne tid er stadig indmuret i Elisenborg, sandsynligvis som et minde om slaget.

Hans Nielsen Jeppesen, kendt som “Dragørkongen”, flyttede ind i Elisenborg og udviklede en succesfuld skibsrederforretning. Han avancerede hurtigt fra matros til skibsfører og tog på adskillige eventyrlige rejser. I 1851 realiserede Jeppesen sin drøm om at eje sit eget skib og blev senere Dragørs største skatteyder og ejer af 10 skibe.

Elisenborg. Foto: Dines Bogø
Elisenborg som ungdomsklub ca. år 2021. Foto: Dines Bogø

Udover hans erhvervssucces var familielivet også en vigtig del af Jeppesens liv i Elisenborg. Han og hans hustru Leise fik syv døtre, og ejendommen blev udvidet for at rumme den voksende familie.

Jeppesens karriere fik en tragisk afslutning i 1881, da han omkom i en sejlulykke. Efterfølgende blev Elisenborg omdannet til et populært udflugtsmål under ledelse af restauratør Carl Borg, Jeppesens svigersøn. Stedet bød på underholdning som kegle- og skydebaner samt danseaftener med levende musik.

I 1955 erhvervede Dragør Kommune Elisenborg, og ejendommen har siden fungeret til forskellige formål, herunder som ungdomsklub. Den dag i dag forbliver Elisenborg en central del af Dragørs historie og kultur.

Ansøg til stillingen

Rollen som Inklusionspædagog: Den kommende inklusionspædagog vil blive en del af et tværfagligt team og vil spille en central rolle i udviklingen af specialundervisningstilbudet. Vedkommende vil samarbejde tæt med eleverne for at skabe et trygt og forudsigeligt læringsmiljø.

Dragør Kommune tilbyder:

  • En vigtig og spændende rolle i udviklingen af deres nye specialklasserække.
  • Muligheder for professionel udvikling og vækst.
  • En dynamisk og afvekslende arbejdsdag.
  • En mulighed for at gøre en forskel i elevernes liv.

Forventninger:

  • Erfaring inden for specialundervisning.
  • Evnen til at arbejde selvstændigt og som en del af et team.
  • Fleksibilitet og tilpasningsevne.
  • En positiv og relationskompetent tilgang til arbejdet med børn, kollegaer og forældre.

Ansøgningsproces: Ansøgningsfristen er fastsat til mandag den 4. december 2023, kl. 12.00, og ansættelsessamtalerne er planlagt til fredag den 8. december 2023. Dragør Kommune ønsker en ansættelse snarest muligt, og senest den 1. februar 2024.

Interesserede kandidater opfordres til at sende deres ansøgninger gennem Dragør Kommunes rekrutteringssystem, tilgængeligt på deres hjemmeside dragoer.dk.

Vi ser frem til at byde velkommen til den nye specialklasse, der er ivrige efter at bidrage til et inkluderende og støttende læringsmiljø i Dragørs skolefællesskab.

Del dette opslag: