I børnehøjde med Louise – del 3

Som ny forældre, har lavet denne guide, 'I børnehøjde med Louise', hvor vi i denne tredje og sidste del, kigger på byens sportsklubber og andre aktiviteter.

I de to tidligere afsnit af vores lille guide “I børnehøjde med Louise”, har vi udforsket de skønne legepladser og de udendørs eventyr, som Dragør har at byde på, hvor de fleste endda kan benyttes gratis.

I denne afsluttende del af artikelserien, kigger vi nu på de 15 kultur- og idrætstilbud i Dragør, som kan give dine børn en fast ugentlig aktivitet sammen med andre. Ligesom sidst, er der rigeligt med aktiviteter at vælge imellem her i Dragør, så det er stensikkert muligt at finde noget, der kan fange interessen hos dit barn.

Kulturtilbud:

Dragør Bibliotek

Her tilbydes en bred vifte af muligheder. Udover at kunne låne en masse bøger, har biblioteket forskellige rum, herunder et legerum, hvor børnene kan tumle lidt rundt uden at forstyrre de andre besøgende. Der er også udklædningstøj, et tegnebord og hyggelige læsekroge, hvor du kan sidde sammen med dit barn. Der afholdes også spændende aktiviteter, der dækker alle aldersgrupper. Du kan holde dig opdateret over bibliotekets arrangementer, ved at besøge deres hjemmeside eller vores i kalender her på Dragør News.
Adresse: Vestgrønningen 18, 2791 Dragør

Momunity Dragør (MaMaMesh)

Et lokalt fællesskab for mødre her i Dragør, hvor erfaringer deles, anbefalinger udveksles, og inspiration gives til hinanden. Her kan du også finde rabatter på baby- og børneting, deltage i spændende arrangementer og meget mere. Et fantastisk lokalt fællesskab.
Sted: På Facebook (Søg efter MaMaMesh Dragør)

Dragør Kirke

Kirken tilbyder forskellige aktiviteter. Der er et børne- og ungdomskor for børn i 3.-8. klasse, hvor det er gratis at deltage. Som noget helt nyt, har de også lanceret LørdagsLyd, som er række forskellige koncerter med nye kunstnere hver gang. Her er fokus på sang, dans og at have det sjovt sammen omkring musikken. Arrangementerne henvender sig især til familier med børn i børnehavealderen og indskolingen, men alle er naturligvis velkomne til at deltage på det niveau, der passer dem bedst.
Adresse: Kirkevej 170, 2791 Dragør

Store Magleby Kirke

Babysalmesang er et genialt tilbud til nybagte forældre med spædbørn i alderen 3-10 måneder. Her kan man komme ud af huset og deltage i aktiviteter, samtidig med at det sker på babyens præmisser. Det er Marie Westergaard, musikpædagog uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, som står for det og tilbyder 10 undervisningsgange. De små babyer bliver fyldt med sang, remser, instrumenter og sæbebobler.
Adresse: Kirkevej 2, 2791 Dragør

Tårnby Musikskole

Musik for alle aldre! Her kan du både gå til solosang, korsang, diverse instrumenter, bands og babyrytmik. Babyrytmik er for børn i alderen 1-5 år og har fokus på sang og bevægelse. Hvis du ønsker, at dit barn skal have nogle musikalske oplevelser, så er musikskolen oplagt.
Andresse: Nøragersmindevej 90, 2791 Dragør

Blushøjspejderne

Hvis dit barn (og du) er til natur og friluftsliv, så har Blushøjspejderne et spændende tilbud til de små. Her kan børn allerede fra 3-årsalderen få mulighed for at være med i et fællesskab omkring naturen og udendørslivet. Forældrene deltager også, og jeg har kun hørt positivt om tilbuddet.
Adresse: Engvej 3, 2791 Dragør

CPH-Ride

Hvis man har hesteglade børn, så har CPH-RIDE noget for de fleste aldersgrupper. Der er ponytræk, guidede rideture, mulighed for at holde fødselsdage og “leg & læring”, hvor børnene lærer at omgås og forstå de store heste. Så har man en hestepige eller dreng, er CPH-Ride oplagt.
Adresse: Tømmerupvej 261, 2791 Dragør

Idrætstilbud:

Dragør Boldklub – “Motorik og Bold”

En aktivitet for de mindre størrelser, hvor børnene kan træne deres motorik på det niveau, de har brug for. Her er både bolde, gymnastikredskaber og plads til at tumle rundt. Søskende er også meget velkomne til at deltage. Hvis du har en lille kommende landsholdsspiller, kan Dragør Boldklub måske være startskuddet.
Adresse: Hartkornsvej 30, 2791 Dragør (Nordstrandsskolens gymnastiksal)

Dragør Håndboldklub (Fnuggies)

Er man mere til håndbold end fodbold, så har Dragør Håndboldklubs børnehold, Fnuggies, et tilbud til de alleryngste i alderen 2-5 år. Her er der fokus på, at børnene griner og har det sjovt, samtidig med at de spiller håndbold og er fysisk aktive.
Adresse: Dragør Skole Nord. Hartkornsvej 30, Dragør

Dragør Gymnasterne

Hos Dragør Gymnasterne finder du et bredt udvalg af hold, som er skræddersyet til forskellige aldersgrupper og aktivitetsniveauer. Her kan børn allerede begynde fra så tidligt som 1 år. Der er virkelig noget for alle børn. Dragør Gymnasterne tilbyder også ‘Fit Mama’-hold og andre forskellige voksenhold, hvis de voksne også trænger til at hoppe lidt rundt. Men besøg deres hjemmeside og se, om der ikke skulle være et hold, der passer til dit barn.
Adresse: Fælledvej 96, 2791 Dragør

Dragør Svømmeklub

Klubben har sin base i Dragør Svømmehal og tilbyder et bredt udvalg af svømmehold til forskellige aldre og niveauer. Svømmehallen har to bassiner og et varmtvandsbassin, hvor de har børnehold helt ned til 2 års alderen.
Adresse: Halvejen 3, 2791 Dragør

Vestamager Svømmehal

Hvis du leder efter en alternativ mulighed til Dragørs lokale svømmehal, kan du overveje Vestamager Svømmehal. Det er en hyggelig svømmehal med sjove faciliteter som rutsjebane, klatrevæg og andet badeudstyr.
Adresse: Ugandavej 91, 2770 Kastrup

Itosu-Kai Karate Dragør

Dragør har også en lokal karateklub. Her tilbydes der mikro-karate, hvor de allerede kan starte fra helt ned til 3 års alderen. Klubben har selvfølgelig fokus på motion og på at have det sjovt, samtidig med at børnene lærer at forstå karate og dets betydning.
Adresse: Møllelodden 4, 1 sal, 2791 Dragør

Dragør Tennis

Tennisklubben har et “Familietennis” tilbud, hvor børn på mellem 3 og 5 år kan komme forbi og “lege” tennis. Barnet skal have en forældre, bedsteforældre eller anden med hver gang, men personen kan skiftes ud fra gang til gang. Så har man den nye Holger Rune i familien, så er tennisklubben måske et besøg værd.
Adresse: Halvejen 3, 2791 Dragør

Dragør Badminton

Er man mere til badminton, så har klubben hold fra 5 års alderen, hvor de små kan komme og spille. Klubben har også et særligt fokus på fællesskabet, både på de enkelte hold og i klubben som helhed, hvor respekt er nøgleordet, når der dyrkes badminton.
Adresse: Halvejen 3, 2791 Dragør


Del jeres anbefalinger med os!

Som I kan se, er der rigeligt at vælge imellem, uanset om I er til sport, sang, musik eller bare ønsker et fællesskab med andre børn og forældre. Byen har meget at byde på, så I kan tilpasse og skræddersy den bedst mulige oplevelse for jeres barn. Jeg ved at vi også flere tilbud en der er med i guiden, men jeg har valgt at holde fokus på mindre børn. Det er muligt at der er tilbud jeg har overset, men I skal være med meget velkommen til at dele jeres anbefalinger med os, så vi kan få det hele med.

Det styrker fællesskabet

Mange af de lokale idrætsforeninger og kulturelle tilbud drives af frivillige, hvilket giver forældre en fantastisk mulighed for at få fællesskab med de andre voksne og selv deltage aktivt. Så her er det muligt at kombinere dit barns interesse og aktiviteter med et stærkt fællesskab, samtidig med at bidrage positivt til byens liv.

Jeg håber, at I har kunne bruge denne guide, og at den måske har givet et lidt mere overskueligt overblik over de utallige muligheder, som Dragør har at tilbyde. Selvom Dragør Kommune måske ikke er verdens største kommune, har den stadig masser af oplevelser og eventyr at byde på. Der er noget for enhver smag, så det handler bare om at komme ud og gøre brug af dem.

Kh.
Louise Svenningsen,
Mor i Dragør


Læsernes anbefalinger:

Vi er så heldige at have nogle fantastiske læsere, der har gjort os opmærksomme på endnu flere tilbud til børn i Dragør. Listen bliver opdateret løbende:

Dragør Rugby Klub

Klubben har fokus på ungdomsrugby og touch rugby. I arbejdet med vores piger og drenge har Dragør Rugby Klub det sociale og fælleskabet i hovedsædet. Der tilbydes hold allerede helt til U6.
Adresse: Halvejen 3, 2791 Dragør

Del dette opslag: