Langtidsstegt oksebov i gryde (ølbraiseret)

En nem opskrift og guide til langtidsstegt oksebov, der tilberedes i en stegegryde. Okseboven brunes og braiseres i mørkt øl og kalvefond.
Langtidsstegt oksebov steges i en god gryde sammen med kalvefond og en mørk øl. Her er der anvendt en Guiness. Kom også en god håndfuld frisk timian og nogle laurbærblade ved. Foto: Guffeliguf.dk.
Langtidsstegt oksebov steges i en god gryde sammen med kalvefond og en mørk øl. Her er der anvendt en Guiness. Kom også en god håndfuld frisk timian og nogle laurbærblade ved. Foto: Guffeliguf.dk.

Dragør Mediehus har indgået et samarbejde med Madens Verden, som er en lokal virksomhed i Dragør, der leverer opskrifter online til over 2 millioner månedlige brugere på deres hjemmeside.

Vi har købt adgang til deres PLUS-udgave for kun 199 kroner om året, som sikrer os printvenlige opskrifter uden reklamer. Så vil du gerne printe opskriften ud, bør du smide de få penge efter Madens Verden, da de er givet utroligt godt ud.

Nå, dagens ret til weekenden, er en Langtidsstegt Oksebov, der steges i en god gryde sammen med kalvefond og en mørk øl.

Her er opskriften på Langtidsstegt oksebov i gryde (ølbraiseret) fra Madens Verden.

Denne opskrift på langtidsstegt oksebov er en sand klassiker, der kombinerer dybe, robuste smage med mørt, saftigt kød. Til denne ret bruges en ca. 1,2 kg oksebov uden ben, som først marineres i en blanding af salt, brun farin og tørret timian.

Sydstrandens Slagter - Dragør News

Sydstrandens Slagter anbefaler:

Choko Oksebov
Tilbudspris:
KUN 160 kr/kg

For den bedste smag anbefales det at lade sin oksebov marinere i køleskabet i 12 til 24 timer.

fresh meat | foto fra dragørnews.dk

Opskrift og guide til langtidsstegt oksebov, der tilberedes i en stegegryde. En stegegryde er ideel til denne tilberedningsmetode, da den holder på varmen og fugtigheden, hvilket sikrer, at kødet tilberedes jævnt og ikke tørrer ud. Okseboven brunes og braiseres i mørkt øl og kalvefond.

Vi har her valgt en Choko Oksebov fra Sydstrandens Slagter. Disse kvæg er blevet fodret med chokolade, der efter sigende bidrager til en langsommere vækst.

Opskrift på Langtidsstegt oksebov i gryde (ølbraiseret)

Ingredienser
Ca. 1,2 kilo oksebov uden ben
2 teskefulde salt
4 teskefulde brun farin
2 teskefulde tørret timian
1 stor spiseskefuld smør til bruning
3 deciliter kalvefond
3 deciliter mørkt øl (evt. en Guinness)
20 sorte peberkorn
1 håndfuld frisk timian
3 laurbærblade

Langtidsstegt oksebov steges i en god gryde sammen med kalvefond og en mørk øl. Her er der anvendt en Guiness. Kom også en god håndfuld frisk timian og nogle laurbærblade ved. Foto: Guffeliguf.dk.

Opskriften er beregnet til 6 portioner.

Arbejdstid:
30 minutter

Tilberedning:
13-25 timer

Find fremgangsmetoden her.

Grøntsager
800 gram kartofler
600 gram gulerødder


Dragør Vinhandel anbefaler:

Logo i prop Dragoer Vinhandel | foto fra dragørnews.dk

Chateau Calon 1997 KUN 199,- (før 299,-)

Chateau Calon Saint Georges Saint Emilion 1997

Chateau Calon 1997 fra St. Georges Saint Emilion.

Bordeaux med alder er toppen til simremad. Dragør Vinhandel har fået 24 flasker af Chateau Calon 1997 fra St. Georges Saint Emilion.

Gammel Bordeaux byder på tørrede frugter, svensker, rosiner og mørke bær. Vinen har små noter af fadet, der også kan give en lille duft af vanilje.

Skovbund, tobak, cedertræ er også nogle af de kendetegn man kan opdager i Bordeaux. Smag vin der er 26 år gammel, og få en virkelig vinoplevelse fra et af verdens bedste vindistrikter.

Begrænset antal på lager.

SERVERINGSTIPS!

Skær okseboven i skiver, og server sammen med sovs og de kogte kartofler og gulerødder. En god tomatsalat passer også godt til.

Velbekomme!

oto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk

OM MADENS VERDEN

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

www.madensverden.dk
A.P. Møllers Allé 43B, 2791 Dragør

Del dette opslag: