Dragør Mediehus har indgået et samarbejde med Madens Verden, som er en lokal virksomhed i Dragør, der leverer opskrifter online til over 2 millioner månedlige brugere på deres hjemmeside.
Vi har købt adgang til deres PLUS-udgave for kun 199 kroner om året, som sikrer os printvenlige opskrifter uden reklamer. Så vil du gerne printe opskriften ud, bør du smide de få penge efter Madens Verden, da de er givet utroligt godt ud.
Nå, dagens ret er et alternativ til den store og lidt dyrere Mortens Aften And, men smager mindst lige så godt! Undgå madspild ved at købe et mindre fjerkræ til højtiden.
Her er opskriften på hel kylling i ovn med tilbehør og paprikasauce fra Madens Verden.
En hel kylling i ovn er et super nemt alternativ til Mortensaften-anden. En god opskrift på velsmagende aftensmad med kylling og grøntsager. Hel kylling i ovn med tilbehør er vel en af de mest populære opskrifter i det danske køkken, og det er da også en super velsmagende ret.
Det gode ved en ovnstegt kylling med grøntsager er, at du laver hele retten i samme fad, hvilket både er tidsbesparende, men det er også nemt at klare opvasken mens kyllingeretten er i ovnen.
Sydstrandens Slagter anbefaler:
1 frisk Rokkedahl Kylling: 130 kroner
1 frisk Hollandsk And: 450 kroner
En Rokkedahl Kylling bærer Fødevarestyrelsens Dyrevelfærdsmærke, der gør det endnu nemmere ”at vælge med hjertet” ved indkøb. Rokkedahl Kylling er indbegrebet af dansk kvalitet, nærhed og bedre dyrevelfærd.
Her er det en hel kylling i ovn med kartofler, gulerødder og porrer, og ved at skære grøntsagerne i mindre tern, er du sikker på, at dine grøntsager er møre og færdige samtidig med kyllingen.
Vi har her valgt en dansk velfærdskylling fra Sydstrandens Slagter. Spørg din lokale slagter til råds for alternativer til den lidt dyrere and.
Opskrift på hel Rokkedahl kylling i ovn
Ingredienser
1 hel Rokkedahl kylling
1 citron – økologisk
1 potte timian
olivenolie
salt og friskkværnet peber
Opskriften er beregnet til 4 portioner.
Arbejdstid:
15 minutter
Tilberedning:
1 time 15 minutter
Grøntsager
500 gram kartofler – i små tern
500 gram gulerødder – i små tern
300 gram porrer – i skiver
2 spiseskefulde honning – evt. en akacie honning
olivenolie
1 citron – friskpresset citronsaft
Paprikasauce
1 portion paprikasauce – se opskrift i linket
Dragør Vinhandel anbefaler:
Pagos de Galir 2016 – 6 flasker kr. 395,- (spar 256,-)
Pagos de Galir er lavet på druen Mencia fra Spanien.
En fyldig og krydret vin som kan serveret til kyllingretter med kraftig sauce, med rodfrugter eller kartoffelmos. Vinen er fra 2016 og byder også på noter som tørrede frugter, sveske og læder.
SERVERINGSTIPS!
Hel kylling i ovn med grøntsager serveres straks, men du skal lige partere kyllingen først.
Anret den parterede kylling på et seperat fad, og grøntsagerne i det fad, der lige har været i ovnen.
Nyd den lækre ovnkylling som nem aftensmad, men du kan sagtens servere en god salat til. Eventuelt en sprød salat med olie og eddike dressing.
Velbekomme!
OM MADENS VERDEN
Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.
www.madensverden.dk
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør