Dragør Mediehus har indgået et samarbejde med Madens Verden, som er en lokal virksomhed i Dragør, der leverer opskrifter online til over 2 millioner månedlige brugere på deres hjemmeside.
Vi har købt adgang til deres PLUS-udgave for kun 199 kroner om året, som sikrer os printvenlige opskrifter uden reklamer. Så vil du gerne printe opskriften ud, bør du smide de få penge efter Madens Verden, da de er givet utroligt godt ud.
Er du klar til at prøve en opskrift, der tager en af de mest elskede danske retter til nye gastronomiske højder? Denne uge gør vi os klar til juleaften med opskrifter på den klassiske andesteg og flæskesteg.
Den klassiske julemiddag
For de fleste er julemenuen allerede planlagt på forhånd, da vi ofte vælger de samme retter som alle de andre år. Det hører nemlig til traditionerne i julen. Her får du opskriften, så din and og flæskesteg ikke bliver tør, men derimod bliver præcis, som de skal være.
Andesteg og flæskesteg – som de skal være
Andestegen skal smage, som den plejer, da den er noget, vi forbinder med juleaften. Madens Verden har den helt klassiske opskrift, hvor anden fyldes med æbler og svesker. Den smager nemlig, som den skal, så der er ingen grund til at ændre noget eller prøve noget nyt, når den allerede er perfekt.
Tilberedning – Undgå tørt kød
Det vigtigste for både andestegen og flæskestegen er at de ikke må blive tørre. Andens stegetiden varierer efter størrelsen på anden. I opskrift finder du stegetider baseret på din ands størrelse, hvor det som tommelfingerregel er 30 minutter pr. halve kilo.
Opskrift på en saftig andesteg fra Madens Verden.
Opskriften er beregnet til 4 personer.
And (cirka 3 kilo)
Salt
Æbler
Svesker
Arbejdstid:
15 minutter
Tilberedning:
3 timer
Opskrift på flæskesteg med sprød svær fra Madens Verden.
Opskriften er beregnet til 6 personer.
1,5 kilo svinekam
Salt
Friskkværnet peber
Arbejdstid:
15 minutter
Tilberedning:
1 time og 15 minutter
Mangler du sovs?
Mangler du inspiration til sovsen til juleaften, så har Madens Verden også et godt bud på nogle opskrifter til den lækre julemad.
Dragør Vinhandel anbefaler:
Tenuta Canove Provolo Veneto Scorsa fra 2020.
En fyldig, blød og afrundet italiensk vin med noter af mørke bær. Vinen passer perfekt med julemaden, da den har rigelig krop og en let syrlighed, der passer godt sammen med den kraftige smag af julemaden. Dragør Vin anbefaler denne vin til julebordet.
Pris kun 99 kr. pr. flaske (6 flasker for 375 kr.)
BONUS OPSKRIFT!
VEGANSK RISALAMANDE
Hvad end du er veganer, laktoseintolerant eller af andre årsager ikke spiser mælkeprodukter, så skal du ikke snydes for julens ultimative dessert, man kan nemlig sagtens lave en vegansk risalamande.
Ingredienser:
2 dl vand
200 gram grødris
1 liter mandeldrik – eller anden plantedrik
1 vaniljestang – kornene fra vaniljestangen
50 gram flormelis
100 gram mandler – smuttede og hakkede
2,5 dl plantebaseret fløde – piskbar
Mangler du en likør til risalamande, så anbefaler Dragør Vinhandel en Winterspring Cherry, lavet på sorte danske Stevns kirsebær.
Vi kan også anbefale en hjemmelavet gløgg, hvor vi her giver to nemme og lækre opskrifter på gløgg.
Velbekomme!
OM MADENS VERDEN
Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.
www.madensverden.dk
A.P. Møllers Allé 43B, 2791 Dragør