Levende Låger: Bager Iversen

I går aftes, den 7. december, var det tid til endnu et af Levende Lågers berømte arrangementer. Denne gang førte den fælles gåtur os til Kongevejen 13, et sted med en minderig historie fra Bager Iversen.
Levende Låger 7. december 2023. Foto: Dragør News
Levende Låger 7. december 2023. Foto: Dragør News

Deltagerne til dagens Levende Låger samledes under lygten på Badstuevælen kl. 17.00 som altid i løbet af de 23 juledage. Efter en kort rundtur i byen, endte vi på Kongevejen 13A-13D, hvor blandt andet Bager Iversen engang havde sit bageri. 

Jens R., en lokal Dragør-dreng, delte sine minder om at arbejde i bageriet for imponerende 100 kr. i timen, hvor der skulle gøres klinisk rent i bageriet.

Mange kunne også huske deres slogan, som du desuden kan se længere nede i galleriet til artiklen. “Hvadenten De kommer i bil eller jolle – hos Iversen får De den bedste bolle.”

Mette Høgh har desuden delt en appetitvækkende anekdote på Facebook, om bager Iversens berømte gulerodsboller, der engang var en del af skolernes idrætsdag og endda blev serveret til de danske OL-deltagere i 1984. Hun efterlyste den elskede opskrift, som desværre forsvandt med Alfred Iversen i 2011.

Martin Iversen, relateret til bageren, kan tilføje til historien ved at fortælle om sin mors arbejde i en genbrugsbutik og om de udfordringer, deres familiebageri stod overfor.

Opskrift på Majoner fra Bager Iversen i Dragør. Foto: Martin Iversen

Han afslørede også, at Alfred Iversens originale opskrifter aldrig blev nedskrevet, og at de to typer boller, Munkegrovboller og Gulerodsboller, blev penslet med æg når de kom ud af ovnen – og altså ikke før.

Martin Iversen har også delt en opskrift på julesmåkagerne “Majoner” og et billede af Alfred Iversen på højdepunktet af sin karriere.

Den originale opskrift på Majoner fra Bager Iversen i Dragør. Foto: Martin Iversen

Aftenen var fyldt med minder og historier, der gav indsigt i både ejendommens historie og bagerens liv og virke. Blandt de forskellige bagere, der har haft butik på adressen, nævnte han Scheller, Clausen, Petersen, Hansen og Iversen.

Fotografier af Kongevejen 13 viser ejendommens udvikling gennem tiden, og kan tilføje et visuelt element til de fortællinger, der blev delt. Aftenens arrangement gav et unikt indblik i et stykke Dragør-historie, der har beriget byens kulturarv gennem årene.

Gå ikke glip af dagens Levende Låger i aften kl. 17.00 på Badstuevælen.

Del dette opslag: