Medister med Grønlangkål

Denne opskrift på julemedister med grønkål og rosenkålsalat er en klassisk og hyggelig ret perfekt til juletiden.
Medister med grønlangkål er en populær middagsret, der heller ikke tager ret lang tid at lave. Her er retten serveret med en lækker rosenkålsalat til. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Medister med grønlangkål er en populær middagsret, der heller ikke tager ret lang tid at lave. Her er retten serveret med en lækker rosenkålsalat til. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Dragør Mediehus har indgået et samarbejde med Madens Verden, som er en lokal virksomhed i Dragør, der leverer opskrifter online til over 2 millioner månedlige brugere på deres hjemmeside.
Vi har købt adgang til deres PLUS-udgave for kun 199 kroner om året, som sikrer os printvenlige opskrifter uden reklamer. Så vil du gerne printe opskriften ud, bør du smide de få penge efter Madens Verden, da de er givet utroligt godt ud.

Nå, dagens ret er en opskrift på den klassiske julemedister, som bør serveres mindst én gang her i december. Denne opskrift på julemedister med grønkål er den perfekte kombination af klassisk julemad og moderne smag.

Ugens opskrift på julemedister med grønkål og rosenkålsalat er en klassisk og hyggelig ret perfekt til juletiden. Velegnet til fire personer, kombinerer den velsmagende medisterpølse fra Sydstrandens Slagter, krydret med allehånde, med den friske grønkål og en sund salat lavet af rosenkål og æble.

Enkel i sin tilberedning, er denne ret et ideelt måltid for både travle hverdage og afslappende weekender, der bringer varme og glæde til middagsbordet.

Her er opskriften på Medister med Grønlangkål fra Madens Verden.

Når julestemningen begynder at sprede sig, og kulden sniger sig ind, er der intet som en hjertevarmende ret til at samle familien omkring middagsbordet.

Og hvad kunne være mere traditionelt og hyggeligt end en skøn julemedister, krydret med allehånde, til 90 kr/kg fra Sydstrandens Slagter? Medisterpølsen fra Sydstrandens Slagter, krydret med allehånde, tilfører en dyb og varm smag, der harmonerer perfekt med grønkålens friskhed.

Sydstrandens Slagter - Dragør News

Julemedister

Tilbudspris uge 50: 90 kr/kg

Julemedister med allehånde fra Sydstrandens Slagter er den perfekte måde at nyde de koldere måneder på.

Denne ret indfanger essensen af dansk julehygge og vil uden tvivl blive en fast del af din juletradition. Velbekomme!

Besøg Sydstrandens Slagter

tasty fried sausages traditional german food | foto fra dragørnews.dk

Julekrydderier

Vi har her valgt en Julemedister fra Sydstrandens Slagter. Opskriften er beregnet til fire personer og er forholdsvis nem at tilberede, hvilket gør den til et ideelt valg for en travl hverdagsaften eller en afslappende weekendmiddag.

Når du anretter denne ret, vil du opleve en sand fest for smagsløgene med den lækre julemedister, den nærende grønkål og du kan også supplere med en frisk rosenkålsalat.

Så tag et smut forbi Sydstrandens Slagter, snup et stykke af deres udsøgte julemedister, og forbered dig på en middagsoplevelse, der vil vække glæde og mæthed ved dit bord.

Opskrift på Medister med Grønlangkål

Medister

  • 500 gram medister
  • smør – til stegning

Grønlangkål

  • 200 gram kartofler – skrællet vægt, skåret i tern
  • 400 gram grønkål – frisk, hakket
  • 2,5 deciliter fløde
  • 1 teskefulde sukker
  • salt og friskkværnet peber

Rosenkålssalat

  • 300 gram rosenkål – fintsnittet
  • 1 æble – i små tern
  • 30 gram tranebær – tørrede
  • 4 spiseskefulde olivenolie
  • 1 spiseskefuld hvidvinseddike
  • 1 teskefuld sennep
  • salt og friskkværnet peber
Medister med grønlangkål er en populær middagsret, der heller ikke tager ret lang tid at lave. Her er retten serveret med en lækker rosenkålsalat til. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opskriften er beregnet til 4 personer.

Arbejdstid:
20 minutter

Tilberedning:
20 minutter

Find fremgangsmetoden her.


Logo i prop Dragoer Vinhandel | foto fra dragørnews.dk

Dragør Vinhandel anbefaler:

Dragør Vinhandel anbefaler Château Cap de Mourlin Saint-Emilion Grand Cru Classé fra 2001, en udsøgt Bordeaux-vin perfekt til dansk vintermad.

Denne vin, fra et 14 hektar stort vinslot i en af Frankrigs fineste vinregioner, fremviser komplekse smage af mørke bær, skovbund og vanilje, takket være dens unikke blanding af 60% Merlot, 12% Cabernet Sauvignon, 25% Cabernet Franc og 3% Malbec.

Tilbudspris: 299,- (SPAR 150,-)

Chateau Cap de Mourlin 2001 Saint-Emilion Grand Cru Classe

SERVERINGSTIPS!

Medister med grønlangkål serveres straks, hvor du anretter med et par stykker medisterpølse sammen med den lækre grønlangkål og den sunde salat med rosenkål og æble. Velbekomme.

Ser også disse opskrifter med medister:

Medister i fad med kartofler og spidskål

Medister i svøb på bund af flødekartofler

Medisterpølse i ovn med sovs og kartofler

Et glas kraftig rødvin fra Italien smager fortrinlig til retten, men en mørk øl er bestemt også godt.

Velbekomme!

oto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk

OM MADENS VERDEN

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

www.madensverden.dk
A.P. Møllers Allé 43B, 2791 Dragør

Del dette opslag: