Redaktionen tester: Gåtur for alle

Vi er mange ildsjæle i Dragør. Betina er én af dem! Hun tager folk med på en ugentlig gåtur i byen - for ingen behøver gå alene. Så redaktionen gik med...
Gåtur for Alle Dragør er på tur i gaderne. Foto: Betina Bitzer
Gåtur for Alle Dragør er på tur i gaderne. Foto: Betina Bitzer

Tak for invitationen!

Vi blev inviteret med til en gåtur på ca. 6 kilometer i Dragør, som hver onsdag skifter rute. Initiativet er startet af Betina Bitzer under coronapandemien, som et aktivt tiltag for at bruge naturen noget mere.

Hun arrangerer desuden Amager Rundt, som er 55 kilometer i gåtempo på 11 timer, rundt om vores skønne ø. Tilmelding til Amager Rundt foregår via Facebook.

Kedsomhed og Corona

Som så mange andre, havde Betina nogle gange svært ved at få tiden til at gå under pandemien. De fleste aktiviteter var lukket ned og så skal man være kreativ, når afstanden også skulle holdes.

Derfor startede hun den frivillige gåklub, Gåtur for Alle Dragør, som er en Facebookgruppe med knap 800 medlemmer. Her indbyder hun, hver onsdag kl. 17.15, til en planlagt gåtur i Dragør på ca. 6 kilometer. Tempoet bliver sat til ca. 5 km/t, så de fleste kan være med.

En velfortjent middag nydes i selskab med de øvrige deltagere. Foto: Betina Bitzer
En velfortjent middag nydes i selskab med de øvrige deltagere. Foto: Betina Bitzer

Kom med hver onsdag 17.15

Af og til, inviterer Betina de travende borgere med til spisning på en lokal restaurant efter en endt gåtur. Onsdag d. 6. december, var vi på Beghuset, hvilket også var første gang at Dragør Mediehus besøgte stedet.

De billige anretninger efter gåturen, lokkede angiveligt flere til det ugentligt onsdags-arrangement, for hele 12 mennesker var mødt op i skumringen på Nordre Væl.

Tusind tak, for en fremragende oplevelse! Det kan vi virkelig anbefale andre, at prøve også.

Del dette opslag: