Læs flere bøger #7

Tre friske boganbefalinger, der gør dig læseklar til weekenden.
"Mente I det" af Thomas Korsgaard. Foto: Dragør News.
"Mente I det" af Thomas Korsgaard. Foto: Dragør News.

Som nytårsforsæt tilkendegav flere af Dragørs borgere, at de gerne vil læse flere bøger i år. Se vores store afstemning her.

Dragør Bibliotek tilbyder en verden af bøger. Bøger er det ideelle middel til at slappe af og er også et perfekt alternativ til fjernsynet. At læse, forbedrer ikke kun fantasien, men øger også dit ordforråd og sprogfærdigheder.

Vi har dykket ned i bibliotekets mangfoldige samling for at hjælpe dig med dit nytårsforsæt. Her på redaktionen, vil vi løbende anbefale læseværdige bøger (ifølge os selv). Som udgangspunkt vil det være en bog i hver kategori af voksenlitteratur, børne- og ungdomslitteratur og en fagbog/biografi, som

Alle bøger vi anbefaler kan lånes på Dragør Bibliotek, enten som fysisk bog eller lydbog.

Har du selv en god boganbefaling, så giv os endelig besked!


Voksenlitteratur

“Mente I det er en kortroman om en ung mand og om de psykiske følger, han oplever i tiden efter et overfald. Med præcise, ordknappe og indfølte linjer giver bogen et indblik i oplevelsen af stigmatisering og diskrimination – og hvordan det er ikke altid at kunne føle sig tryg i verden.”

Børne- og ungdomslitteratur

Cikade forsidebillede | foto fra dragørnews.dk
Cikade af Shaun Tan. Forlag: ABC Forlag.

“Cikade er hovedpersonen i australske Shaun Tans prisbelønnede billedbog.

Cikade arbejder på et kontor i et højhus. Han bliver mobbet og slider sig gennem dagene. Han sover på kontoret, for han har ikke råd til en bolig.

Efter 17 år bliver han opsagt. Hvor skal Cikade nu gå hen? Da han står på højhusets tag og vil tage afsked med det hele sker der noget helt UTROLIGT”

Billedbogen henvender sig til lidt ældre børn på grund af dens stærke handling.
(kan kun lånes online)

Fagbog/biografi

ODcwOTcwLWJhc2lzOjUxNzY3MDEy | foto fra dragørnews.dk
Sapiens: EN kort historie om menneskeheden af Yuval Noah Harari. Forlag: Lindhardt og Ringhof.

“Den dramatiske beretning om vores ekstraordinære historie – fra ubetydelige aber til verdens herskere. For 100.000 år siden var Jorden beboet af mindst seks menneskearter. I dag er der kun en tilbage: Os. Homo sapiens.

Hvorfor endte lige præcis vores art med at herske over kloden? Hvordan kunne vores jæger- og samlerforfædre enes om at bygge byer og skabe kongeriger? Hvorfor begyndte vi at tro på guder, nationer og menneskerettigheder? At have tillid til penge, bøger og love? Og være slaver af bureaukrati, tidsplaner og forbrugerisme? Og hvordan vil vores verden udvikle sig i det næste årtusinde?

God læselyst!

Del dette opslag: