Vi samler ind i 3 timer på søndag

Dragør News opfordrer Dragør og nærområder til at stå sammen denne søndag, den 7. april, og støtte en sag, der ligger os alle nær: kampen mod kræft.
Kræftens Bekæmpelse indsamler i Dragør på søndag den 7/4 2024. Foto: DM Arkiv
Kræftens Bekæmpelse indsamler i Dragør på søndag den 7/4 2024. Foto: DM Arkiv

Vi samler ind i 3 timer på søndag

Dragør News opfordrer Dragør og nærområder til at stå sammen denne søndag, den 7. april, og støtte en sag, der ligger os alle nær: kampen mod kræft.

Dette initiativ er en essentiel del af en national bestræbelse på at yde støtte til kræftpatienter og deres nærmeste ved at finansiere banebrydende forskning i nye behandlingsmetoder, tidlig diagnosticering og effektiv forebyggelse.

Antallet af kræfttilfælde stiger stødt, men forskningen har båret frugt, hvilket ses i de forbedrede overlevelseschancer gennem årene. Blandt andet har immunterapi, som mobiliserer patientens eget immunforsvar mod kræftcellerne, reddet mange liv.

Jesper Fisker, administrerende direktør hos Kræftens Bekæmpelse. Foto: Ditte Valente

Den indsamling, der finder sted på søndag, tilbyder en unik chance for at udvise solidaritet med dem, der kæmper mod kræft.

Jesper Fisker, Kræftens Bekæmpelses administrerende direktør, understreger, at næsten to tredjedele af de midler, der indsamles, går direkte til forskning.

Jesper Fisker, administrerende direktør hos Kræftens Bekæmpelse. Foto: Ditte Valente

Ydermere står vi på tærsklen til en revolution inden for diagnosticering af kræft gennem banebrydende DNA-forskning, som potentielt kan foretage nøjagtige diagnoser med en simpel blodprøve.

Disse penge spiller en kritisk rolle i udviklingen af mere effektive behandlinger og i at forbedre kræftpatienters livskvalitet.

400 millioner i 2023

Sidste år alene bidrog Kræftens Bekæmpelse med ca. 400 millioner kroner til forskningsprojekter, hvilket understreger betydningen af samfundets støtte og det hårde arbejde udført af utallige frivillige. Disse projekter inkluderer alt fra udviklingen af immunterapi og nye strålebehandlingsteknikker til brugen af kunstig intelligens for at skærpe præcisionen i kræftbehandlinger.

Lokalt håber indsamlingsleder Benny Brandt-Jensen på en bred opbakning fra Dragørs borgere. Selvom mange allerede har tilmeldt sig, er der stadig brug for flere frivillige for at nå hele området.

Statistik for Dragør Kommune:

Indsamlet 2023: 125.637 kroner
Indsamlere 2023: 52 personer
Indsamlet 2022: 108.542 kroner
Indsamlere 2022: 45 personer

Vil du være indsamler?

Er du ikke hjemme, kan du støtte via sms, MobilePay, bankoverførsel eller digitale indsamlinger.

For dem, der ønsker at gøre en forskel ved at blive indsamlere, er det stadig muligt at melde sig til indtil søndag formiddag. Det er enkelt at tilmelde sig enten ved at kontakte Benny Brandt-Jensen via e-mail eller telefon. (E-mail brandtjensen2791@gmail.com eller telefon 41 42 61 86)

Dit bidrag er afgørende. Forskning finansieret af indsamlinger som denne har været nøglen til mange af de fremskridt, vi har set i kampen mod kræft. Ved at deltage i indsamlingen, bidrager du ikke kun med økonomisk støtte, men sender også et stærkt signal om håb og støtte til dem, der er berørt af kræft.

Vil du støtte med et beløb?

Der er flere måder, du kan bidrage til indsamlingen på. Du kan donere et beløb efter eget valg via MobilePay på nummeret 45 65 00, benytte dit betalingskort på hjemmesiden indsamling.dk, eller anvende den folder, som vil blive lagt i din postkasse søndag, hvis du ikke er til stede.

For at støtte via sms, kan du sende teksten KB50, KB150, eller KB200 til nummeret 1422 for at donere 50 kr., 150 kr., eller 200 kr.

Desuden er det muligt at starte din egen digitale indsamling, enten gennem Facebook eller på indsamling.dk. Hvis du ønsker at blive en del af indsamlingsholdet, kan du tilmelde dig som indsamler enten på nettet ved at besøge www.indsamling.dk eller ved at ringe til 35 25 75 04.

Lad os sammen gøre en forskel for kræftpatienter og deres pårørende denne søndag.

Del dette opslag: