Grøn Fredag med UngDragør 🗓 🗺

UngDragør sætter fokus på FN's Verdensmål, hvor alle børn og unge kan deltage i aktiviteter, der kombinerer sjov med bæredygtighed den 24. maj.

Grøn Fredag med UngDragør

Grøn Fredag er et nyt projekt, der er blevet iværksat af UngDragør med det formål at sætte fokus på FN’s Verdensmål blandt Dragørs børn og unge. FN har opstillet i alt 17 Verdensmål, som sigter mod at skabe en mere bæredygtig fremtid for alle verdens mennesker inden 2030. Disse mål omfatter blandt andet afskaffelse af fattigdom og sult, reducering af ulighed samt sikring af uddannelse, sundhed og jobmuligheder for alle, som FN’s 193 medlemslande er gået sammen om at opnå.

På fredag den 24. maj afholdes Grøn Fredag i Dragør på Elisenborg fra kl. 14.00 til 18.00. Arrangementet centrerer sig om FN’s Verdensmål, hvor bæredygtighed særligt er sat i fokus. Dagen vil byde på en række aktiviteter, der alle relaterer sig til disse mål. Arrangementet er åbent for alle.

Borgmester Kenneth Gøtterup, formand for Børn-, Fritids- og Kulturudvalget Henrik L. Kjærsvold-Niclasen og bestyrelsen for UngDragør vil også være tilstede.

Projektet er støttet af Danske Bank, der har bidraget med en donation på 25.000 kroner.

Dagens aktiviteter:

Lav Smoothie på El-Cykel
FN’s Verdensmål nr. 7: Bæredygtig energi. Børnene lærer om bæredygtig strømproduktion og får mulighed for at lave deres egne smoothies ved hjælp af energi fra el-cykler.

Smag på Insekter og Larver
FN’s Verdensmål nr. 2: Stop sult. Børnene får mulighed for at smage på insekter og larver og udforsker potentialet i denne alternative “superfood” for at bekæmpe sult og forbedre fødevareproduktionen

Kassestabling
FN’s Verdensmål nr. 12: Ansvarligt forbrug og produktion. Gennem kassestabling af genbrugsmateriale udfordres børnene til at øve balance og samarbejde, samtidig med at de reflekterer over genanvendelse og affaldsreduktion.

Opsætning af ”Livet på Land”
FN’s Verdensmål nr. 15: Livet på land. Børnene får mulighed for at bygge fuglekasser og lære om betydningen af vilde blomster for økosystemer og naturens genopretning.

Kunstinstallationer af Skrald og Affald
FN’s Verdensmål nr. 12: Ansvarligt forbrug og produktion. Ved at skabe kunstinstallationer af skrald sætter børnene fokus på verdenshavene og vores forbrugsmønstre, samtidig med at de opfordres til genbrug og affaldsminimering.

På dagen vil børnene, sammen med en kunstner, bygge et fyrtårn af genbrugsmaterialer, som symboliserer Dragør som en havneby og sætter fokus på affaldsproblematikken. Fyrtårnet vil efterfølgende blive udstilling forskellige steder i kommunen.

Grøn Skattejagt
Børnene går på skattejagt efter de 17 verdensmål med et digitalt kort via en mobilapp, der guider dem gennem forskellige opgaver og udfordringer.

Musik og Dans
FN’s Verdensmål nr. 3: Sundhed og trivsel. Børnene deltager i danseopvisninger, hvor bevægelse og musik understøtter sundhed og trivsel, og samtidig fremviser deres talent og glæde ved at danse.

Tilføj til din kalender Det Sker Seneste Nyt
Engvej 2, 2791 Dragør Se på kort
Del dette opslag: