Foredrag: Jagten på den perfekte vejrudsigt 🗓 🗺

Hvordan opstår vejret, og hvordan kan vi forudsige det? Meteorolog Jesper Eriksen og vejr- og klimaforsker Eigil Kaas giver et online-foredrag på Dragør Bibliotek den 27. februar.
Grafik udlånt af Dragør Bibliotek.
Grafik udlånt af Dragør Bibliotek.

Vi har kigget på den, siden vi var små, og bruger den næsten dagligt i vores hverdag, uden selv at kunne forstå funktionerne bag det. Hvordan laver meteorologerne en vejrudsigt? Kan de forudsige vejret, og hvordan forudsiger de den?

Meteorolog Jesper Eriksen og vejr- og klimaforsker Eigil Kaas afholder et online-foredrag om vejrudsigter og det vejr, vi har i Danmark, Grønland og Færøerne.

I løbet af foredraget vil de give svar på ovenstående, men også forklare, hvor vejret egentlig kommer fra, hvordan og hvor det opstår og udvikler sig. De vil også give deres bud på, om vi nogensinde kommer til at kunne forudsige vejret ned til mindste detalje, og om brugen af kunstig intelligens kan bidrage til denne proces.

Hvor og hvornår

I modsætning til tidligere foredrag vil dette foredrag ske via livestream, hvilket betyder foredragsholderne ikke vil være fysisk til stede. Der vil være opsat storskærm, hvor gæsterne vil kunne se foredraget, som optages på Aarhus Universitet.

Foredraget finder sted tirsdag den 27. februar på Dragør Bibliotek fra kl. 19.00 til 21.00.

Det er gratis at deltage, men det er vigtigt, at du booker din billet. Tilmeld dig her.

Tilføj til din kalender Det Sker Seneste Nyt
Vestgrønningen 18, 2791 Dragør Se på kort
Del dette opslag: