Undgå forkølelse med disse 8 madvarer

Selvom magiske kure for forkølelse ikke eksisterer, byder videnskaben alligevel på nogle opmuntrende opdagelser.

I forkølelsestiden, hvor immunsystemet ofte er svækket, er det vigtigt at styrke kroppen. Selvom der ikke findes hurtige løsninger eller magiske kure til at opnå sundhed, har videnskaben dog nogle opmuntrende opdagelser at byde på.

Det viser sig, at visse delikate fødevarer har særlige helbredende kvaliteter. Østers er et sådant eksempel, så det er tid til at nyde lidt gourmetmadlavning her i vinterkulden.

8 superfoods til at bekæmpe forkølelse

1. Gurkemejerod

Stoffet ‘Curcumin’ i gurkemejeroden har en bemærkelsesværdig helende effekt. Denne orange rod har været brugt i årtusinder til at bekæmpe sygdomme, og det er først for nylig, at frisk gurkemeje er blevet populær i moderne madlavning.

2. Rød peber

Rød peber er rig på C-vitamin, hvilket er tydeligt fra dens farve. Den indeholder faktisk lige så meget C-vitamin som to citrusfrugter. Vælg gerne økologisk og brug den i en frisk salat med masser af rød peber.

3. Søde kartofler

Skift almindelige kartofler ud med søde kartofler, som har et højere indhold af antioxidanter og kulhydrater. Dette kan være en måde at undgå forkølelse på.

4. Laks

Selvom omega-3 i fede fisk ikke diskuteres så meget som i 90’erne, er det en fejl at undervurdere laks. Denne næringsrige fisk er fremragende til at styrke kroppen og bekæmpe vinterens forkølelser.

5. Grøn te

Grøn te er ofte rost af videnskaben for sine sundhedsmæssige fordele. Den er fyldt med antioxidanter og siges også at hjælpe med vægttab.

6. Fennikel

Fennikel er fyldt med 20 procent vitamin C. Spis denne supergrøntsag flere gange om ugen i vintermånederne for at styrke dit immunforsvar. Fennikel er også effektiv til at bekæmpe infektioner.

7. Yoghurt

Probiotika, eller mælkesyrebakterier, er kendt for deres evne til at bekæmpe infektioner. Forskning har styrket dette budskab. Syrnede mælkeprodukter er sundere end antaget, især hvis de indtages uden for meget sukker.

8. Østers

Selvom det kan være svært at indtage østers dagligt, ville det være gavnligt at nyde dem lejlighedsvis. Østers er rig på både C- og E-vitamin.

4 råd fra lægen

Vær aktiv regelmæssigt: Regelmæssig motion hjælper med at styrke immunsystemet og gør kroppen mere modstandsdygtig mod infektioner. Derfor er det en god idé at cykle til arbejde næste gang.
Læs også vores artikel om Vintermotion lige her.

Stop med at ryge: Rygning øger risikoen for luftvejsinfektioner, da det svækker immunforsvarets evne til at bekæmpe infektioner.

Minimer stress: Studier viser, at personer med høje stressniveauer oftere bliver syge sammenlignet med dem, der oplever lavere stressniveauer. Langvarig stress kan føre til forhøjede niveauer af kortisol, som svækker immunforsvaret. Dette kan øge risikoen for infektioner.

Overvej vitaminpiller: Det anbefales at indtage D-vitamin i vintermånederne. Forskning understøtter, at et tilstrækkeligt niveau af D-vitamin kan hjælpe med at forebygge luftvejsinfektioner. Læs mere om tilskud og vitaminer her.

Del dette opslag: