Dragør Kommune mangler ny direktør

Asger Villemoes Nielsen er blevet opsagt eller fyret fra sin stilling som direktør i Dragør Kommune. Læs mere i artiklen.
Dragør Rådhus. Foto: DB Arkiv
Dragør Rådhus. Foto: DB Arkiv

Efter blot fem års tjeneste som direktør i Dragør Kommune har Asger Villemoes Nielsen, besluttet at takke ja tak til nye jobmuligheder.

Ud fra pressemeddelelsen på dragoer.dk lyder det, at samarbejdet med direktør Asger Villemoes Nielsen er blevet afsluttet på baggrund af en beslutning truffet af Økonomiudvalget. Udtrykket “ophører” indikerer, at samarbejdet er blevet afsluttet, hvilket kan tolkes som en opsigelse eller afskedigelse. Normalt ville man ikke bruge ordet “ophører”, hvis det drejede sig om en frivillig afgang fra direktørens side.

Derfor ser det ud til, at Asger Villemoes Nielsen er blevet opsagt eller fyret fra sin stilling som direktør i Dragør Kommune.

Dette har ført til, at et flertal i Økonomiudvalget har truffet den beslutning, at der skal igangsættes en proces for at finde en ny profil til den administrative topledelse i kommunen. Dette skridt markerer en betydelig ændring i kommunens tilgang til ledelse og styring af sine centrale administrative funktioner.

34 kandidater til jobbet

Da Asger Villemoes Nielsen blev ansat til stillingen for fem år siden, var der stor konkurrence om jobbet, med hele 34 kandidater til positionen oplyser en kilde på Facebook. Et dyrt HR-bureau blev engageret til at bistå med udvælgelsen, hvilket understreger vigtigheden af rollen og den høje kvalifikation, der blev søgt.

Beslutningen om at søge efter en ny ledelsesprofil er måske ikke et udtryk for utilfredshed med Asger Villemoes Nielsens præstationer, men snarere et ønske om at indføre nye perspektiver og tilgange til ledelsen af kommunen.

Hans bredde af ansvarsområder, herunder Børn, Skole og Kultur, Borgerservice, Ydelses- og Socialservice samt IT og Digitalisering, har krævet en særlig kompetence og vision, men nu er tiden kommet til at udforske nye retninger.

Mangler nye idéer og løsninger

Dragør Kommune udtrykker stor taknemmelighed over for Asger Villemoes Nielsen for hans indsats gennem årene. I søgen efter en ny direktør vil kommunen lægge vægt på at finde en profil, der kan bygge videre på det gode arbejde og samtidig bringe nye idéer og løsninger til bordet, som kan styrke kommunens udvikling og service.

Beslutningen om at indlede søgningen efter en ny ledelsesprofil er et tydeligt signal om, at Dragør Kommune ønsker at orientere sig mod en fremtid, hvor fornyelse og tilpasning til skiftende rammer og vilkår er i fokus.

Den kommende leder vil få ansvaret for at føre de områder, der er under hans eller hendes ansvarsområde, videre i den positive udvikling og sikre en effektiv og visionær administration af kommunens kerneopgaver.

Del dette opslag: