Fastelavnssøndag i Dragør 2024

Dragør Fastelavnsforening inviterede endnu engang hele Dragør til fastelavnsfest og tøndeslagning - og sikke en fest det var! Læs om Fastelavnssøndag i Dragør her...
Foto: Dragør News.
Foto: Dragør News.

I går var det endelig blevet tid til (måske?) årets vigtigste begivenhed i Dragør. Det var søndag den 11. februar, og tid til den første af de to årlige fastelavnsdage i Dragør.

Fastelavnssøndag i Dragør

Hele arrangementet med heste, punchrute osv., blev arrangeret af Dragør Fastelavnsforening.

Festlighederne startede kl. 09.00 om morgenen ved Dragør Borgerforening, hvor ryttere, hest og musikvognen begav sig ud på heldagsrejse med over 30 stop på den lange punchrute. Selvom vejret var gråt og en smule koldt, forblev det tørt hele dagen, hvilket rytterne sandsynligvis var glade for.

Karavanen & Kavaleriet

Dragør News var tilstede, da fastelavnskaravanen ankom kl. 14.20 til SuperBrugsen på Krudttårnsvej, hvor en større gruppe mennesker stod klar til at byde dem alle velkommen. Selvom ryttere og heste havde været i gang i over 5 timer, var humøret stadig højt, og der blev sunget og skålet i punchen.

Der blev blandt andet sunget “Himmelhunden” og naturligvis blev der skålet mod himlen.

(For at modstå kulden, fik undertegnet selvfølgelig også selv smagt på punchen, der i hvert fald gav varmen på vej ned i maven.)

Ankomst til Kongevejen

Omkring kl. 15.00 ankom rytterne til Havfruehuset, hvor Cynthia, Peter og Anette stod klar som værter med højt humør og punch.

Neels Torv var proppet med mennesker, hvor en god blanding af lokale borgere, gæster fra resten af landet og endda enkelte turister også var mødt op for at se de flotte ryttere og heste.

Der bliver sunget og skålet – og selvfølgelig bliver der også skålet i musikvognen. Foto: Dragør News.

Stilhed før stormen

Kl. 15.15 var der indlagt en lille pause, hvor rytterne (og hestene) kunne få varmen på Dragør Strandhotel, hvor der blev serveret varm kaffe og et stykke wienerbrød.

Tøndeslagning på Blushøj

Publikum var mødt talstærkt op, da årets tøndekonge skulle findes. Rytterne var klar, og tønden var også klar til at blive slået ned.

Med lyden af hestehove på asfalten kom rytterne ridende i fuld fart med tøndestokke i hænderne mod den ophængte tønde. Et imponerende syn!

Tøndekongen 2024

Vinderen blev Dorthe Palm Kokholm, hvor rygtet siger, at hun har deltaget i over 30 år, men aldrig før har været tøndekonge.

Så stort tillykke med titlen herfra! Og tak til Dragør Fastelavnsforening, Lions Dragør og alle de frivillige for et fantastisk arrangement.

For at tage den værste kulde igen, blev der naturligvis også smagt lidt på den originale Dragør-punch, med den hemmelige opskrift!

Del dette opslag: