Vinterferie i Dragør – hvad skal du lave?

Skolernes vinterferie nærmer sig, men hvad skal du lave? Vi har undersøgt alle de muligheder som Dragør bringer for at give lidt inspiration til aktiviter.
Der er umiddelbart ikke udsigt til snefyldte til kælkebakker i Dragør. Foto: Dragør News.
Der er umiddelbart ikke udsigt til snefyldte til kælkebakker i Dragør. Foto: Dragør News.

Vinterferie i Dragør

Vinterferien rammer snart, og skolerne her i Dragør forbereder sig på at give børnene en velfortjent pause. For dem, der ikke har planer om at tage på en udlandsrejse, men i stedet har valgt at nyde vinterferien hjemme i Dragør, er der masser af spændende aktiviteter til rådighed for alle aldersgrupper.

Vi har lavet en liste over de forskellige arrangementer og aktiviteter, der finder sted i Dragør i uge 7 (fra den 10. til 18. februar), for at give et bedre overblik over de forskellige muligheder. God ferie!

Legepladsen

En tidløs klassiker, der altid er et sikkert hit hos de fleste børn, er legepladsen. I Dragør er der flere legepladser, som tilbyder leg til børn i forskellige aldersgrupper og interesser. Vi har tidligere lavet denne oversigt, der gennemgår alle legepladser i området.

Fastelavn

Dette år falder vinterferien i forlængelse af fastelavn, og hvilken by vil man helst være i, når det er fastelavn? Det er selvfølgelig Dragør! Endnu engang er der lagt op til en kæmpe fest med tøndeslagning, punch, heste og ryttere.

Fastelavnen strækker sig igen i år over flere dage, hvor Dragørs lokale fastelavnsforeninger afholder festligheder både søndag den 11. februar og mandag den 12. februar. Det er helt klart et kig værd – selvom punchen nok kun er for de voksne!

Koncert med Nana Rashid

Den danske jazzsangerinde Nana Rashid giver koncert søndag den 18. februar i Dragør Kirke. Hendes debutalbum fra 2023 blev rost af Gaffa og kaldt “Et af de bedste danske vokaljazz-debutalbum i flere år”. Koncerten er den perfekte måde at afslutte vinterferien på.

Vil man have endnu mere jazz, spiller Jack Street også i Store Magleby Kirke den 12. februar i forbindelse med kirkens tøndeslagning.

Vinter på Kongelundsfortet

Kongelundsfortet har et væld af spændende aktiviteter på programmet. Det er både overnatning, lasertag, Foto O-løb og træklatning i mørke. Det er noget for hele familien.

Priserne lyder på mellem 20 kr og 75 kr, så alle kan være med.

Læs en god bog

Det er altid hyggeligt og afslappende at læse (eller høre) en god bog. Dragør Bibliotek tilbyder et væld af muligheder og inspiration til bøger, hvor du altid kan spørge personalet om råd og vejledning. Er du mere til ebøger eller lydbøger, så er eReolen (de danske bibliotekers onlinetjeneste), også en oplagt mulighed.

Husk, at du også kan læse redaktionens egne anbefalinger:

“Aktiv Leg” i Hollænderhallen

Dragør Kommune inviterer til gratis aktiviteter i Hollænderhallens Multisal i vinterferien uge 7. Her kan børn benytte hallens mange redskaber eller spille fodbold, bordtennis, hockey eller badminton. Multisalen holder åbent mandag til fredag fra kl. 9.00 til 14.00 (dog helt til kl. 21.00 om onsdagen).

Svømmehallen holder også åbent og følger de normale åbningstider.

Kom udenfor!

Tag varmt tøj på og oplev naturen. Dragør er omgivet af en smuk natur, og man behøver ikke at gå langt for at opleve den. Her er der frisk luft og ro klar til de besøgende.

Vi har tidligere lavet denne guide med en oversigt over forskellige naturoplevelser i Dragør.

Tjek Dragør Kalenderen

Vores Dragør Kalender bliver løbende opdateret med alle de begivenheder, der finder sted i Dragør.

Kan vi kælke?

Vejret skifter hele tiden… Ligesom vi troede, at solen var kommet for at blive, ser det ud til, at sneen måske vender tilbage? Skulle det være tilfældet, så er bakkerne ved Søvangsbakkerne og Blushøj bestemt et besøg værd.

Del dette opslag: