I børnehøjde med Louise – del 2

Som ny forældre kan det være lidt svært at danne sig et overblik over alle de fantastiske muligheder, som vores by tilbyder. Jeg har lavet denne guide, 'I børnehøjde med Louise', som forhåbentlig kan være med til at give forældre en oversigt over alle de aktiviteter, der tilbydes i Dragør Kommune. I denne tredje og sidste del kigger vi på byens natur og udendørs aktiviteter
Kongelunden på en efterårsdag
Kongelunden på en efterårsdag

I første del af ‘I børnehøjde med Louise‘, bragte vi en guide over de aktiviteter, der findes for børn i Dragør, hvor kommunens mange legepladser blev gennemgået. Nu er det blevet tid til at bevæge os væk fra rutschebanerne og ud i naturen og de andre udendørs aktiviteter.

Vi er nemlig så heldige her i Dragør, at vi er svøbt ind i skønne naturområder, hvor der både er store badestrande, skove og udegående dyr, hvilket giver børnene (og os forældre!) masser af muligheder for leg og opdagelse. Det er jo selvfølgelig oplagt at have sit barn med på eventyr i byens udendørs legeunivers, hvor der er nok at vælge imellem!

Natur og anden udendørs aktivitet:

1 – Grushullerne

Med sine mange små bakker er området perfekt til gemmeleg og skattejagter. Måske er man endda så heldig at finde nogle af de skatte, som andre skattejægere/forældre ikke selv har kunne finde igen.
Området byder også sjældne blomster og urter, hvis man skal have lidt med hjem til køkkenet (men husk at dobbelttjekke om de nu kan spises).

Man skal dog være opmærksom på, at området grænser op til en befærdet vej, så vær lige obs på trafikken. Du kan desuden møde cyklister og heste på de markerede stier, stedet er nok ikke helt egnet for de små størrelser uden en voksen i hånden. Der er mulighed for parkering på de omkringliggende villavejene.
Adresse: Området mellem Stationsvej og Nordre Dragørvej

2 – Blushøj

En virkelig god bakke, især om vinteren, når sneen falder, hvilket gør den perfekt til kælketure. Lige ved siden af bakken ligger også en mellemstor legeplads, som dog er under renovering (vi venter spændt!).
Det er også her, hvor Dragør slår katten af tønden og fejrer sin berømte fastelavn til hest.

I samme område står også mindestenen for Dragør Fremme, og i forlængelse er der også en lille skov, hvor Blushøjspejderne holder til.
Adresse: Engvej 6, 2791 Dragør

3 – Mormorstranden og Pontonerne

Dragørs mest populære strand. Den er børnevenlig, både for de store og små, da er vandstanden lav, så man skal langt ud, før det begynder at blive dybt. Så selvom man stadig skal holde øje, er forholdene forholdsvis sikre. Om sommeren er der også et volleyballnet, men det henvender sig mest til de større.

Går man lidt videre langs vandet, kommer man hen til pontonerne, som er en badebro for de lidt større, og de ligger ved siden af bådene og Dragør Fort. Toiletter og parkering findes på Prins Knuds Dæmning og er en del af den nye havn.
Adresse: Prins Knuds Dæmning – til højre for Dragør Fort

4 – Gåserepublikken

Her kan du hilse på fritgående gæs og høns, som går frit rundt på det store græsareal – hvilket er et stort hit i vores hjem! Der er også en god læring for børnene om at omgås og tage hensyn til de dyrere, når man kan komme helt tæt på dem.
Gåserepublikken ligger også tæt på Mormorstranden, Dragør Søbad, Pontonerne og Traktørstedet, hvis man er blevet lidt sulten. Der er gratis parkering.
Adresse: Batterivej 15, 2791 Dragør

5 – Det Maritime Hus

Her kan du låne fiskenet til at fange krabber og småfisk. Der er også en klatrevæg, “bøje-gynger” og guides til hvordan man lærer at binde forskellige knob. I de varmere måneder kan du også finde aktiviteter som vandpolo, kajak og SUP-boards, men dette skal bookes online.
Parkering er nemt og gratis og kan benyttes udenfor åbningstiderne.
Adresse: Prins Knuds Dæmning 1, 2791 Dragør (lige overfor Dragør Fort)

6 – Dragør Fort

Her kan man gå på opdagelse i fortets have, udforske de gamle skyttegrave og udkigsposten samt nyde den smukke udsigt over Øresund, havnen og Den Gamle By.
Fortet er fuldt af spændende historiske fortællinger, og på udvalgte dage kan man komme på rundvisning. Aktiviteterne på fortet anbefales til de lidt ældre børn.
Hvis man ønsker en overnatning med udsigt til Øresund, kan man også booke en shelter på fortet. Og skulle sulten melde sig, kan man glæde sig over, at Backstage Burger også holder til på fortet og serverer lækre burgere.
Adresse: Prins Knuds Dæmning 2, 2791 Dragør

7 – Lunden

Et lille skovområde hvor man kan lave huler, klatre i træer, lege gemmeleg eller samle ind fra skovbunden. Skoven har også et græsområde, hvor der findes nogle kampesten, som fungerer godt til fangeleg eller at øve motorikken. Der er også en ridesti, hvor man kan støde på lokale ryttere.
Adresse: På hjørnet af Hartkornsvej

8 – Søvangsbakkerne

Dragørs “højeste” bakkeområde! Selvom det måske ikke er Mount Everest, så er der stadig en skøn udsigt og natur. Området er perfekt til leg og til at nyde sin medbragte madpakke på græsset i de fine omgivelser.
Så tag endelig et tæppe med, da man sagtens kan sidde og hygge længe. Når sneen falder, er området også et super sted at tage kælken med hen.
Adresse: Området mellem AH Søndergården og Søvang

9 – Kongelunden

Et stort skovområde med rigt dyreliv, herunder rådyr og fasaner – samt en masse insekter… Der er små søer og hyggelige opholdssteder med borde og bænke, hvor du kan nyde din madpakke eller benytte bålpladserne, hvis du vil lave snobrød eller lignende.

De væltede træer giver sjove muligheder for at klatre rundt, og der er mulighed for at lave huler rundt omkring i skoven. Er du lidt kreativ, kan der samles materialer til naturtryk, som du kan lave derhjemme. Der findes også ridestier, så du har mulighed for at møde heste.
Adresse: På Skovvejen i forlængelse af Kongelundsvejen – gå efter alle træerne.

10 – Kongelundsfortet

Kongelundsfortet ligger ude ved Sydvestpynten med udsigt ud over Køge Bugt. Det gamle fort og militære område byder på en masse historie i de ældre bygninger. Udover udsigten har området en skøn natur omkring fortet med et bålhus, tilhørende grill, borde og bænke, så der er plads til det helt store hjemmelavede måltid.

Er du derimod mere til mad udefra, så ligger Kongelundskroen på den modsatte side af Kongelundsfortet, som jeg varmt kan anbefale. Skulle du have lyst til en overnatning, kan man også booke fortets shelter. Selvom aktiviteterne nok henvender sig til de lidt ældre, kan området bruges af børn i alle aldre. Der er gratis parkering og toiletter til fri afbenyttelse.
Adresse: Kalvebodvej 265, 2791 Dragør

11 – Naturpark Amager

Fire skove i én. Et kæmpe naturområde med en masse forskellige aktiviteter og oplevelser. Her skal man virkelig gå rundt i naturen, så man rigtig kan opleve den. Her er søer, høje man kan gå op på, skulpturer, bade (det bliver kun en sommerting for mit vedkommende) og et rigt dyreliv, hvis det har interesse. Det er også muligt at booke en guide, leje cykler eller andet udstyr til oplevelser i naturen. Der er også shelters og teltpladser hvis man har lyst til en overnatning, samt mulighed for bål.

Her er noget for enhver smag og alder – inklusiv Amarminoen, som jeg stadig er ved at tage mig sammen til at få prøvet! Du kan læse meget mere på deres hjemmeside.
Adresse: Granatvej, 2770 Kastrup (Den Røde Port)

Kom ud og få røde kinder!

Selvom kulden banker på døren, og de indendørs aktiviteter kan virke lidt mere fristende og varme (jeg taler af erfaring). Jeg synes det kan være rart at komme lidt væk fra de vante rammer og komme udenfor og få gang i kroppen og lave noget aktivt. Mærke den friske luft og få røde kinder, nu hvor det er blevet lidt koldere. Det er i hvert fald noget min datter og jeg er glade for.

Selvom man kan lave mange gode ting derhjemme, giver mange udendørsaktiviteter også børnene muligheden for at udvikle deres motorik på en lidt anden måde. Samtidig kommer de også til at se naturen og opleve alt det der sker omkring dem. Og så vigtigst af alt, få skabt nogle oplevelser som sidder i dem – og hvis man alligevel har mobilen med, så også få taget nogle billeder, da udendørs billeder er lidt sjovere.

Hvis du er klar på et udendørs eventyr, så oplev Dragør med dine børn, da byen har så meget aktivitet at give af. Vi ses udenfor!

PS: Hvis der er et sted du synes vi har glemt, så giv os endelig besked!

Del dette opslag: