Vi mindes Danmarks befrielse 🗓

Deltag i fejringen af Danmarks befrielse den 4. maj i Dragør, hvor du blandt andet kan opleve foredrag, fællessang og kransenedlæggelse.
Billede af Ri Butov fra Pixabay
Billede af Ri Butov fra Pixabay

Vi mindes Danmarks befrielse

Datoen for Danmarks befrielse er nærmer sig,. Den 4. maj vil blive fejret med en række arrangementer i Dragør og ligesom sidste år har Dragør Kommune, Museum Amager og Dragør Kirke atter slået sig sammen for at planlægge en stor hyldest- og mindedag i anledning af 79-året for Danmarks befrielse fra Nazityskland.

På Dragør Kommunes hjemmeside kommer borgmester Kenneth Gøtterup med en særlig udfordring til alle børnefamilier i Dragør om at deltage i begivenheden. Han udtaler: “Det er vigtigt, at vi inkluderer børn i denne markering, så vi fortsat husker begivenhederne. Generelt håber jeg, at så mange som muligt vil deltage i fejringen og mindesdagen, hvor jeg vil afslutte dagen med at lægge en krans foran Dragør Kirke ved kommunens mindesten for ofrene af krigen.”

Dagen vil byde på aktiviteter som fællessang, byvandring og interessante foredrag.

Arrangementerne afholdes den 4. maj og vil enten tage sted i Dragør Besøgscenter (Havnepakhuset Gl. Havn 14, Dragør), det gamle skibsværft ved havnen eller i Dragør Kirke (Kirkevej 170).

Se hele programmet her:

Kl. 10-11.30 AUGUSTOPRØRET 1943 (i besøgscentret)
Foredraget dykker ned i de intense og voldsomme uger, der førte til bruddet med samarbejdspolitikken den 29. august 1943. Historikeren og forfatteren Simon Kratholm Ankjærgaards foredrag fokuserer på centrale personer fra den illegale modstandsbevægelse samt fra de tyske kommandocentre i Berlin og Ulveskansen.

Gratis – max 50 deltagere

Kl. 12-13.30 DEN SIDSTE FORBRYDELSE (i besøgscentret)
Foredrag med politimand og forfatter Martin Q. Magnussen, der fortæller om massedrabene på de mange jøder i 1945 på kaserner, hvor flere danskere iført tysk uniform fungerede som vagter. Magnussens bog førte ved sin udgivelse til anklager om krigsforbrydelser mod en af de stadig levende danske SS-frivillige.

Gratis – max 50 deltagere

Kl. 14-14.45 ALSANG – BEDRE KENDT SOM FÆLLESSANG (i Det Gamle Værft på havnen)
Fællessang for alle! En musikalsk rejse gennem Danmarkshistorien fra de bevægende sange sunget under besættelsestiden til nutidige melodier, der forener generationer. Der vil være en kort optræden af elever fra musikskolen, og lederen af Dragør Musik- og Kulturskolen, Jacob Honoré, vil guide fællessangen.

Gratis – max 140 deltagere

Kl. 15-16 BESÆTTELSESTIDEN I BØRNEHØJDE (mødested ved besøgscentret)
En byvandring i børnehøjde, som er forbeholdt børnefamilier. Museumsinspektør Christian Aagård fra Museum Amager giver de fremmødte børn et særligt indblik i besættelsestiden. Turen vil blandt andet inkludere besøg ved lokale mindesmærker, fortællinger om krigens mange dilemmaer og smagsprøver på, hvordan maden smagte under sparetiderne.

Gratis – først til mølle

Kl. 19 AFTENANDAGT OG KRANSENEDLÆGGELSE i Dragør Kirke
Aftenandagt i Dragør Kirke ved sognepræst Jens Bach Pedersen. Efterfulgt af kransenedlæggelse ved mindestenen på kirkens forplads ved borgmester Kenneth Gøtterup.

Gratis – åbent for alle

Tilføj til din kalender Seneste Nyt Det Sker
Del dette opslag: