Forslag til mindre støj på havnen

Fremover skal der være mindre støj på havnen efter kl. 22.00, hvis et nyt forslag fra kommunalbestyrelsen går igennem.
Dragør Havn. Foto: Dragør News.
Dragør Havn. Foto: Dragør News.

Forslag til mindre støj på havnen

I et forsøg på at styrke miljøet omkring havnen beboere har Kommunalbestyrelsen i Dragør fremsat et forslag om at begrænse støjgener på havnen efter kl. 22.00. Forslaget lyder på at der i perioden 1. maj til den 1. september vil det være forbudt at udvise støjende adfærd eller afspille høj musik i området mellem kl. 22.00 og 7.00. Dette vil gælde både havneområdet og de grønne arealer omkring Lystbådehavnen og Gammel Havn.

Regler i samspil

Forvaltningen har dog vurderet, at de foreslåede ændringer kan have konsekvenser for erhvervslivet i området. Derfor skal de nye regler også sikre et samspil mellem livet på havnen, erhvervsliv og beboere med henblik på at sikre en balance mellem partnerne. Der skal derfor fortsat være muligt for udendørs servering på caféerne, og der kan gives særlig dispensation til arrangementer, der afholdes i området.

Havnens brugerråd har også godkendt at generelle ordensregler kan revideres, hvor ændringerne i forhold til støj kan indgå.

Venter på godkendelse

Inden de nye regler kan træde i kraft, kræves der godkendelse fra politiet. Forvaltningen vil derfor indsende en ansøgning til politiet, sammen med en plan over placeringen af den nye skiltning. Hvis forslaget om de nye støjændringer godkendes, vil områdets beboere fremover kunne forvente mere rolige aftentimer i sejlsæsonen.

Del dette opslag: