Christian startede Streetfood i Danmark

Kender du Christian? Han bor i Dragør og har startet Dragør Madmarked, som nu hedder Öresundsmarkedet. Skal du med i år?
Christian Willesen. Foto: Privat
Christian Willesen. Foto: Privat

Christian startede Streetfood i Danmark

Christian Willesen er en markant skikkelse inden for streetfood-miljøet i Danmark. Han er grundlægger af både Dragør Madmarked og Streetfood Denmark, og hans vision har bragt smagsoplevelser fra hele verden til de danske gader og havnepladser.

Karrierens begyndelse

Christian Willesen har haft en varieret karriere, der startede i Aarhus, hvor han interesserede sig for musik. Han blev en del af gruppen Nice Device, som i 1993 udgav monsterhittet “Cool Corona”.

Hans tid i musikbranchen bragte ham til København, hvor han arbejdede som koncertarrangør under kulturåret 1996 på færgen Kronborg.

Modebranchen

Efter sin musikalske karriere skiftede Christian retning og trådte ind i modebranchen. Her var han med til at lancere tøjmærket Punk Royal, som blev kendt for sine unikke militærbukser med markante logoer.

Mærket blev hurtigt populært og blev en del af den modebølge, der skyllede ind over Danmark i de tidlige 2000’ere.

Kærligheden til Dragør

For 14 år siden flyttede Christian til Dragør, tiltrukket af byens charme og rolige atmosfære. Han værdsatte især kombinationen af landlig idyl og nærheden til København.

Christian bor stadig i byen og har udviklet en tæt relation til lokalsamfundet, som han elsker at forkæle hver sommer på Dragør Havn.

Streetfood Denmark

I 2016 grundlagde Christian Streetfood Denmark med missionen om at bringe streetfood fra hele verden til Danmark. To år senere, i 2018, startede han Dragør Madmarked. Begge initiativer har til formål at skabe autentiske og uforfalskede madoplevelser, der kan nydes under åben himmel.

Christian har arbejdet hårdt for at sikre, at hans markeder er af høj kvalitet, med et nøje udvalgt udvalg af foodtrucks og boder, der tilbyder alt fra gourmet-vin og shawarma til franske bohème-puder, spansk garn og hollandske oste.

I dag har Dragør Madmarked skiftet navn til Öresundsmarkedet, hvorfor Dragør især har været en stor succes i mange år, med sin unikke placering ved havnen og en oplagt atmosfære, der kombinerer mad, musik og sommerhygge.

Vejen til succes

Vejen til succes har ikke været uden bump. I 2017 forsøgte Christian at etablere et stort marked på Aarhus Havn under byens år som europæisk kulturby. Desværre blev markedet ramt af dårligt vejr og lavt besøgstal. Denne erfaring lærte ham vigtige lektioner, som han senere kunne bruge til at skabe succesfulde markeder andre steder.

Da han først præsenterede ideen om et streetfood-marked i Dragør, blev den modtaget med begejstring af både Dragør Gadelaug og de lokale butikker. Det første Öresundsmarked blev en stor succes og har siden da tiltrukket både lokale og turister.

Kendt i Dragør

Christian Willesens engagement i Dragør har bidraget til at styrke byens fællesskab og tiltrække besøgende, som får en unik oplevelse af byens charme og kultur. Hans markeder er kendt for at samle folk og skabe en festlig atmosfære med god mad, musik og lokalt håndværk.

Fremtiden for Öresundsmarkedet

I sommeren 2024 vil Öresundsmarkedet igen lyse op på Dragør Havn over to weekender. Fra fredag den 28. juni til søndag den 30. juni, og igen fra fredag den 19. juli til søndag den 21. juli., vil besøgende kunne nyde streetfood, live musik og en stemning, der emmer af sommerhygge. Christian Willesen og hans team ser frem til endnu en sæson, hvor de kan byde både nye og tilbagevendende gæster velkommen.

Christian Willesen fortsætter med at drive sine markeder med passion og dedikation, og hans bidrag til streetfood-kulturen i Danmark vil sandsynligvis blive husket i mange år fremover.

Del dette opslag: