Dragørs unge står med dårligere odds, når det kommer til valg af gymnasium

Dragørs kommende studerende står markant dårligere, når de skal vælge deres gymnasium, sammenlignet med resten af landet.
Nordstrandskolen. Foto: Dragor News.
Nordstrandskolen. Foto: Dragor News.

Dragørs unge står med dårligere odds, når det kommer til valg af gymnasium

Dragørs unge står over for en svær udfordring, når det kommer til at få opfyldt deres ønske om valg af gymnasium. Sidste år fik kun 44% af de unge i Dragør deres førsteprioritetsønske opfyldt, mens tallet på landsplan var hele 94%. Dette store gab har ført til frustration og handling fra borgmester Kenneth Gøtterup.

“Der sker en helt åbenlys forskelsbehandling, og det kan vi ikke leve med i Dragør,” udtaler Kenneth Gøtterup i en video på Facebook.

Allerede sidste år tog han sagen op med både regionsrådsformanden og uddannelsesministeren Mattias Tesfaye i håbet om en løsning på problemet. Her foreslog borgmesteren at indføre en særregel for Dragør på grund af den store skævvridning, man så sammenlignet med resten af Danmark. Særreglen blev dog afvist, selvom man kunne se lignende løsninger tilbage i 2017 for nogle kommuner på Sydsjælland.

Endnu værre i år

Desværre ser tallene endnu værre ud i år for Dragørs kommende gymnasieelever. Borgmesteren har fået de seneste tal for 2024, som viser, at det kun er 28,8 procent af de unge i Dragør, der får opfyldt deres førsteprioritet, mens tallet på landsplan er steget til 95 procent. Det er altså et fald på hele 34,5% i forhold til sidste år.

“Vi kan ikke leve med i Dragør, at vores unge bliver behandlet så dårligt, som de bliver i forhold til deres uddannelsesønsker,” siger Kenneth Gøtterup. Han har allerede besluttet at tage sagen videre og har kontaktet ordførerne på uddannelsesområdet fra alle partier på Christiansborg omkring et møde i august. Borgmesteren understreger, at sagen er så vigtig, at der skal lægges pres på for at få ændret reglerne.

Del dette opslag: