Fest og grundlovsdag på Fortet

Solen skinnede og flaget var hejst, da Lions Dragør bød velkommen til Festdag på Fortet.
Fortets kommandant og ejer, Torben Bødtker. Foto: Dragør News.
Fortets kommandant og ejer, Torben Bødtker. Foto: Dragør News.

Fest og grundlovsdag på Fortet

I går, på Grundlovsdag, blev Dragør Fort forvandlet til en festplads, hvor flere hundrede mennesker kiggede forbi.

Dagen startede ellers faretruende med regn, som let kunne have sat en stopper for festen. Heldigvis klarede vejret op med højt solskin, inden festlighederne skulle starte kl. 11.00, hvor flaget også blev hejst.

I anledning af Grundlovsdagen, der fejrede sit 175-års jubilæum, var Dragørs borgmester, Kenneth Gøtterup, også inviteret til at holde en tale.

IMG 9521 | foto fra dragørnews.dk
Flaget var hejst, da borgmesteren holdt tale. Foto: Dragør News.

I talen takkede hans Lions Dragør for deres store arbejde med festdagen og det velgørende arbejde, da festdagens overskud går til velgørenheden. Borgmesteren kom også ind at Grundloven 175 år har været med til at sikre en robust ramme om Danmark fra dengang vi var et landbrugs samfund til den højteknologiske hverdag vi har i dag. Foreningslivet blev også berørt, hvor Gøtterup fortalte om vigtigheden af foreningslivet og frivilligheden i Dragør, som skaber tillid til hinanden samtidig med den er med til at give os en demokratiske dannelse. Talen blev sluttet af med “Rigtig god grundlovsdag”.

I talen takkede han Lions Dragør for deres store arbejde med festdagen og det velgørende arbejde, da festdagens overskud går til velgørenhed. Borgmesteren snakkede også Grundloven, der i 175 år har sikret en robust ramme om Danmark, fra dengang vi var et landbrugssamfund, til den højteknologiske hverdag, vi har i dag. Foreningslivet blev også berørt, hvor Gøtterup talte om vigtigheden af foreningslivet og frivilligheden i Dragør, som skaber tillid til hinanden og samtidig er med til at give os en demokratisk dannelse. Talen blev afsluttet med “Rigtig god grundlovsdag”.

Talerstolen var også fundet frem. Foto: Dragør News.
Talerstolen var også fundet frem. Foto: Dragør News.

Resten af pladsen var fyldt med et væld af aktiviteter, som de fremmødte gæster kunne opleve. Der var alt fra madboder og lykkehjul til politi og beredskab, samt et loppemarked og modelskibe.

Hos politiet havde man mulighed for at få en snak med betjentene og se deres udstyr.

Hos Hovedstadens Beredskab var det også muligt at se alt deres udstyr, sidde inde i brandbilen, og hvis man var rigtig heldig, kunne man også få en brandhjelm med hjem. Det var også muligt at prøve kræfter med deres brandsprøjter.

IMG 9533 | foto fra dragørnews.dk

Og de voksne kunne også få lov.

Vallensbæk Modelskibs Klub var også til stede med deres flotte modelskibe. Klubben har omkring 80 medlemmer, og der er omkring 300 medlemmer af forskellige modelskibsklubber rundt omkring i Danmark.

Det var også muligt at købe mad og lidt sødt. Lions solgte grillpølser, mens Hylles Herligheder stod for det søde.

Lions havde også deres faste boder med flødebollestand og lykkehjul. I lykkehjulet kunne man vinde alt fra bamser og legetøj til vin og sprut og dåser med Confit de Canard.

Udsigten fra toppen af Fortet kunne også nydes.

Fotos: Dragør News.

Del dette opslag: