Færre Indbrud i Dragør og Omegn

Bo trygt, Måling 2023
Foto: Bo trygt, Måling 2023

Dragør – En markant nedgang i antallet af indbrud har sat sit præg på landsplan, og det er en trend, der ikke ser ud til at stoppe foreløbig. I Dragør og omegn er indbrudstallet på et historisk lavpunkt, ifølge ny statistik.

Antallet af indbrud på landsplan er på det laveste niveau siden 1973, og denne positive tendens afspejles også i Dragør og omegn. Kommunen placerer sig blandt de bedre performere, når det gælder indbrud pr. husstand. Blandt de 98 danske kommuner rangerer Dragør på en respektabel 48. plads med blot 0,00114 indbrud pr. husstand i år.

Screenshot 2023 08 08 at 12.22.41 2 | foto fra dragørnews.dk
Grafik af Videnscenteret Bolius

Rapporten udarbejdet af Bo Trygt, en indsats skabt i samarbejde mellem TrygFonden, Foreningen Realdania, Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd, viser, at den øgede hjemmearbejde under coronanedlukningen har spillet en afgørende rolle i indbrudsnedgangen. Forventningen var, at tyverierne ville stige igen, når folk vendte tilbage til deres arbejdspladser, men den forudsigelse har ikke holdt stik.

Hos naboen Tårnby, faldt antallet af indbrud fra 26 til 5 i årets første kvartal, hvilket har ført til en beundringsværdig 6. plads over kommuner med færrest indbrud pr. husstand.

Screenshot 2023 08 08 at 12.23.29 3 | foto fra dragørnews.dk
Grafik af Videnscenteret Bolius

Britt Wendelboe, programchef i Bo Trygt, glæder sig over det overordnede fald i indbrud på tværs af landet, men understreger, at der stadig er plads til forbedring. Hun opfordrer især danskerne til at sikre deres vinduer og terrasse-/altandøre bedre, da de udgør de primære indgangspunkter for tyve. Wendelboe bemærker, at kun 30 procent af danske husejere har installeret ekstra sikringsbeslag på vinduerne, og blot 34 procent har korrekte låse på deres terrasse- eller kælderdør.

For at fortsætte den positive udvikling i Dragør og omegn anbefaler Bo Trygt følgende råd:

  • Tilmeld dig Nabohjælp.
  • Installer udendørs lys med sensor.
  • Monter sikringsbeslag på vinduerne og skru glaslisterne fast med sikringsskruer.
  • Placer et dørgreb med lås på terrassedøren.
  • Udskift låsen på hoveddøren og kælderdøren.
  • Lås skuret af.
  • Trim hækken ned til maksimalt 1,6 meter og gerne 1 meter.
Del dette opslag: