VIDSTE DU: Vi i Dragør i højere grad deler smag med folk fra Jylland end København?

pizza
Foto: Dragør Mediehus

Vi kunne også bare bestille en pizza? Den sætning har de fleste i Dragør sandsynligvis hørt, og nok også sagt selv. Men hvad skal der på sådan en størrelse? Vi har spurgt pizzaens bastion i Dragør; Bellano. 

Her er beskeden klar! 

Folk i Dragør har deres favoritter, og de deler sig i to klassiske grupper: Gris og salat og dressing. De fire mest solgte pizzaer fra Bellanos er nummer 2 – tomat, ost og skinke; nummer 3 – tomat, ost og pepperoni; nummer 53 og 56 er salatpizzaen med hhv. oksekød og kylling.

Dit køn, alder og bopæl er med til at bestemme, hvad du helst vil have på din pizza.

Sammenholder man det med den seneste landsdækkende undersøgelse af danskernes foretrukne pizzafyld, foretaget af Coop sidste år, tegner der sig et mønster. I Nordjylland er der flere, der vil have salat og dressing på deres pizza, hvorimod hvis man bor i hovedstadsområdet er der større sandsynlighed for, at du er til hvid pizza uden tomatsauce, eller at du skal have kartofler, oliven og pesto på. Er det skinkestrimlerne, der frister, så er det Sønderjylland, der scorer højest.

Noget tyder på, at der er flere mænd end kvinder, der nupper sig en pizza i Dragør. For blandt de 35-54-årige mænd i Danmark er det hele 49 pct. af de adspurgtes favoritpizza, den med pepperoni.

Så med Bellanos’ over 30 års erfaring med pizza til dragørborgere som rettesnor, må det konkluderes, at på pizza-landkortet ligger Dragør mellem Sønderjylland og Nordjylland, med en pepperonimand i ascendanten. 

Velbekomme!

Del dette opslag: