Dragør Revyen 2023 – en ny instruktør kommer til byen.. næsten..

I dag har Dragør Revyen premiere på 2023-udgaven af den traditionsrige revy, der som altid udspilles på Fortet. Men ikke alt er, som det plejer, for revyen har i år en ny instruktør.
Holdet bag Dragør Revyen 2023
Holdet bag Dragør Revyen 2023

I dag har Dragør Revyen premiere på 2023-udgaven af den traditionsrige revy, der som altid udspilles på Fortet. Men ikke alt er, som det plejer, for revyen har i år en ny instruktør, Emilie Kilting, og hun har fra første færd insisteret på at sætte sit eget præg på årets forestilling.

Vi talte med hende kort før generalprøven i går aftes, til en snak om nerver, nyt, gammelt og det vigtige i at være optimist. Emilie, der foruden sin tjans som instruktør, også vil være at finde blandt de fem skuespillere, der sammen med kapelmesteren udgør årets trup. 

Debutant og så alligevel ikke

Emilie er med i revyen for tredje gang. Første gang var hun “bare” skuespiller, som hun forklarer det. Efterfølgende var hun så begejstret, at hun meldte sig ind i Dragør Revyens bestyrelse. Herefter skulle der ikke gå lang tid, før hun blev opfordret til at overtage instruktørstolen i salen på Fortet.

Det er dog ikke første gang, Emilie gør sig som instruktør. For to gange tidligere har Emilie instrueret cabaretter, så da det blev en mulighed at tage revyen som endnu en skalp, tænkte Emilie “jamen hvorfor egentlig ikke?

Instruktørens dogme

Emilie Kilting havde fra starten en klar idé om, hvad hun ville og ikke ville som instruktør. Noget af det første, hun indførte, var tanken om, at vi skal lidt væk fra de store armbevægelser, og godt ned på jorden.

I den forbindelse indførtes et dogme om, at alle skuespillere skulle befinde sig på scenen hele tiden, og når de ikke indgår i et nummer eller sketch, trækker de til siden for at gøre plads. Det sker blandt andet ved at lade skuespillerne sidde på scenekanten.

Adspurgt om det ikke kunne skabe en del logistiske problemer, lyder svaret “nej, for en del af dogmet er, at alle rekvisitter skal hænge på en stumtjener, der står på scenen under hele forestillingen”. Faktisk var det dogmet, der endte med at skabe rammen for årets tema; hygge.

Da holdet testede dogmet i praksis, sad en af skuespillerne på scenekanten og svingede med benene, og udbrød så “gud, hvor er det hyggeligt det her”, og således skød revyen kreative knopper.

Vi er rigtigt danske

Kan man sige hygge uden at sige dansk? Ikke, hvis man kigger på mængden af bøger med netop det tema, der hober sig op ved siden af små havfruer og vikingehjelme i Indre Bys mange souvenirbutikker.

Noget, der er nærmest ligeså dansk som begrebet hygge, er det at brokke sig. Vi hygger os aller mest i Danmark, ifølge Emilie Kilting, når vi griner og når vi brokker os.

Er det så overhovedet en revy?

Med nye dogmer, en anderledes tilgang til den ellers meget storladne disciplin, der er den danske revy, kan man så overhovedet kalde årets ditto for netop dette? “Ja da!” falder svaret prompte fra årets instruktør.

For trods en ny tilgang til det sceniske, består forestillingen stadig af “en god blanding af sketches og sange, som en revy nu engang skal gøre”, fortæller Emilie. Et andet gennemgående tema i revyens verden er satire.

Men om det indgår som ingrediens, vil hun ikke ud med. “Det ved man aldrig. Så må man jo komme ind og se den”, siges det med et glimt i øjet så kraftigt, at det kunne høres gennem telefonen.

De sidste 14 dage har holdet nærmest boet i salen på Fortet uden for arbejdstid, så adspurgt om de er klar, lyder det nok engang “ja da!”. Hvad så med nerverne, kunne man tænke, og videre mener instruktøren, at en dårlig generalprøve giver en god premiere? Ja og nej mener Emilie, for som hun siger “hvis en generalprøve er dårlig, så kan premieren næsten kun blive bedre. Men hvis generalprøven er god, så er sandsynligheden for, at premieren bliver endnu større, mener jeg. Jeg er optimist”.

Til sidst er bare at sige, at vi har en udsendt til stede blandt publikum til aftenens premiere, og vi opfordrer alle til at løse billet og støtte de hårdtarbejdende folk, der udgør Dragør Revyen 2023.

Forestillingen løber frem til d. 14. oktober, så der er ingen undskyldning for ikke at finde frem til sædet i mørket på Fortet, til årets revy.

Del dette opslag: