Dragør Julemarked: Jul i Dragør

Dragør forvandler sig endnu engang til et juleeventyr, når Danmarks hyggeligste julemarked vender tilbage i den kommende weekend.
Julestemningen er altid i top. Foto: Jul i Dragør, 2019.
Julestemningen er altid i top. Foto: Jul i Dragør, 2019.

En juletidsrejse

Julemarkedet “Jul i Dragør” er ved at være klar til weekendens åbning. Markedet har sin oprindelse i den ikoniske DR-julekalender “Tidsrejsen”, der blev optaget i Dragør.

Under optagelserne blev der skabt et julemarked med 13 boder, som spillede en central rolle i seriens handling. Efter afslutningen af optagelserne og julekalenderens succes besluttede en gruppe initiativtagere sig for at bevare disse 13 ikoniske juleboder fra Tidsrejsen og videreføre markedet som en årlig begivenhed og attraktion for byen. Dette blev starten på en ny tradition i Dragør – Jul i Dragør.

De ikoniske boder fra DR's julekalender, Tidsrejsen. Foto: Jul i Dragør
De ikoniske boder fra DR’s julekalender, Tidsrejsen. Foto: Jul i Dragør

På grund af Tidsrejsens store succes voksede julemarkedet hurtigt i popularitet og udviklede sig til en turistattraktion for byen. Familier fra hele landet rejste til Dragør for at opleve byen blive forvandlet til det juleeventyr, som de kendte fra TV.

I Dragør blev julemarkedet en succes både for de lokale borgere og erhvervsdrivende. Markedet tilførte ekstra liv og julestemning til byen, og den øgede turisme var også til gavn for butikkerne.

10 år efter

Det er nu cirka 10 år siden, de første optagelser til den oprindelige “Tidsrejsen” fandt sted i Dragør. DR har imidlertid startet produktionen af den kommende “Tidsrejsen 2,” hvor der i de seneste måneder er blevet filmet nye scener i Dragør. “Tidsrejsen 2” forventes at være klar til 2024 som DR’s nye julekalender, hvilket samtidig markerer 10-års jubilæet siden den første blev lanceret i 2014.

Har man ikke set den første Tidsrejsen eller ønsker at gense den, kan den lejes eller købes på blockbuster.dk.

Kom forbi og oplev julehyggen

Nu, da “Tidsrejsen 2” er på vej, kan man måske forvente ekstra opmærksomhed på årets julemarked i Dragør, hvor byen endnu engang vil ose af julestemning.

Som altid vil det være muligt at finde gode tilbud i de lokale butikker samt nyde pandekager, julegløgg, keramik, julepynt og meget, meget mere i de 13 opstillede boder.

Julemarkedet holder åbent fra 12.00 til 17.00 i fire weekender op til jul. Datoerne er som følger:

25. nov – 26. nov
02. dec – 03. dec
09 dec – 10. dec
16 dec – 17. dec

Del dette opslag: