Intervalstegt Sashi Oksetyndsteg

Her er den bedste metode til en mør og intervalstegt Sashi Oksetyndsteg. Forbered kødet på kun 10 minutter i køkkenet.
Sådan ser en meget mør og intervalstegt oksetyndsteg ud. Oksetyndstegen steges i 15 minutter ad gangen, og hviler indimellen. Det giver en særdeles mør og saftig oksesteg. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sådan ser en meget mør og intervalstegt oksetyndsteg ud. Oksetyndstegen steges i 15 minutter ad gangen, og hviler indimellen. Det giver en særdeles mør og saftig oksesteg. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Dragør Mediehus har indgået et samarbejde med Madens Verden, som er en lokal virksomhed i Dragør, der leverer opskrifter online til over 2 millioner månedlige brugere på deres hjemmeside.

Vi har købt adgang til deres PLUS-udgave for kun 199 kroner om året, som sikrer os printvenlige opskrifter uden reklamer. Så vil du gerne printe opskriften ud, bør du smide de få penge efter Madens Verden, da de er givet utroligt godt ud.

Nå, dagens ret er en Intervalstegt Sashi Oksetyndsteg. Det er et godt stykke kød, som du kan stege eller grille meget mør. Forbered retten på kun 10 minutter i køkkenet. Du kan tilberede stegen i enten grill eller ovn.

Her er opskriften på Intervalstegt Oksetyndsteg fra Madens Verden.

For det bedste resultat, lader du din Sashi Oksetyndsteg marinere i sin rub i 24 timer. Kortere tid kan gøre det, men vores erfaring har lært os, at stegen er bedst efter et døgn i marinaden.

Sydstrandens Slagter - Dragør News

Sydstrandens Slagter anbefaler:

Sashi Oksetyndsteg
Tilbudspris uge 48: 150 kr/500 g

Aftenen før du skal bruge oksetyndstegen blander du salt med brun farin, paprika og en smule spidskommen, og smører oksetyndstegen godt ind i denne gode rub.

Læg stegen i en plastikpose i køleskabet natten over.

Sådan ser en meget mør og intervalstegt oksetyndsteg ud. Oksetyndstegen steges i 15 minutter ad gangen, og hviler indimellen. Det giver en særdeles mør og saftig oksesteg. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Hvorfor stege i intervaller?

Traditionel stegning og temperaturmåling
Ved traditionel stegning kan det være udfordrende at måle den præcise centrumtemperatur i kødet. Problemet ligger i at finde det koldeste punkt inden i stegen for nøjagtigt at placere spidsen af et stegetermometer.

Selv en lille afvigelse på blot 1 cm kan resultere i en temperaturforskel på op til 10 grader, da temperaturen stiger gradvist fra kødets centrum til den ydre skorpe.

Fordele ved intervalstegning
Intervalstegning tilbyder en løsning til dem, der søger en mere ensartet og saftig stegning, men ikke opnår det med traditionelle metoder.

Selvom nogle kan finde metoden tidskrævende og mere arbejdsintensiv, da den involverer mere end blot at placere stegen i ovnen og vente, kan resultatet af en jævn stegeskorpe og ensartet farve gennem hele kødstykket være værd at anstrenge sig for. Denne metode giver større kontrol over stegningen og kan sikre et mere tilfredsstillende resultat.

Opskrift på Intervalstegt Oksetyndsteg

Vi har her valgt en Sashi Oksetyndsteg fra Sydstrandens Slagter. Oksetyndstegen er meget fedtmarmoreret og mør og oplagt til at intervalstege, så man ikke ender med en tør steg.

Ingredienser
1,5 kilo Sashi oksetyndsteg
2 teskefulde salt
3 teskefulde brun farin
1 teskefuld paprika
Lidt spidskommen

Bøf stroganoff er super lækker vintermad, der laves af strimler af mørt oksekød, bacon, løg, paprika og fløde. En rigtig luksusret, der er hurtig at lave. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opskriften er beregnet til 4 personer.

Arbejdstid:
10 minutter

Tilberedning:
75 minutter

Find fremgangsmetoden her.


Dragør Vinhandel anbefaler:

Logo i prop Dragoer Vinhandel | foto fra dragørnews.dk

AOC Côtes du Rhône KUN 69,-

Cote du Rhone Les Artistes 2021

AOC Côtes du Rhône, Les Artistes, 2021.

“Les Artistes” er en sand hyldest til vinsmagningens kunst, med en perfekt balance mellem kraft og elegance, som vil glæde de mest krævende vinelskere.

Vinen har mørke bær og med frisk syre, der matcher godt til den kraftige sovs og krydderierne. Vinen er stadig ung, der giver friskhed, men samtidig med masser af krop.

Begrænset antal på lager.

SERVERINGSTIPS!

Intervalstegt oksetyndsteg kan serveres med flødekartofler og en god salat med spidskål – og så passer et godt glas rødvin fremragende til.

Velbekomme!

oto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk

OM MADENS VERDEN

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

www.madensverden.dk
A.P. Møllers Allé 43B, 2791 Dragør

Del dette opslag: