Dragør Mediehus har indgået et samarbejde med Madens Verden, som er en lokal virksomhed i Dragør, der leverer opskrifter online til over 2 millioner månedlige brugere på deres hjemmeside.
Vi har købt adgang til deres PLUS-udgave for kun 199 kroner om året, som sikrer os printvenlige opskrifter uden reklamer. Så vil du gerne printe opskriften ud, bør du smide de få penge efter Madens Verden, da de er givet utroligt godt ud.
Nå, dagens ret til weekenden, er en klassisk Bøf Stroganoff lavet i gryde på kun en times tid i køkkenet.
Her er opskriften på Bøf Stroganoff fra Madens Verden.
Bøf stroganoff er en lækker gryderet, der laves af strimler af mørt oksekød, paprika og fløde. Vi kommer her med en klassisk opskrift med kartoffelmos.
Bøf Stroganoff er blevet en klassisk og særdeles populær ret, som typisk serveres med en fløjsblød kartoffelmos eller kogte ris.
Sydstrandens Slagter anbefaler:
Choko Okseinderlår
Tilbudspris uge 47: 220 kr/kg
Retten stammer oprindeligt fra Rusland, hvad navnet jo også nærmest afslører.
Bøf Stroganoff er kendt verden over, men laves i mange forskellige udgaver fra land til land.
Hvorfor hedder det Bøf Stroganoff?
Retten og navnet dukkede op i midten 1900-tallet, men man kender faktisk ikke årsagen til selve navnet.
Der er dog flere bud hvem der lagde navn til gryderetten, og et af de mest sandsynlige er Alexander Grigorievich Stroganoff, men det vides altså ikke med sikkerhed. Opskriften her er til fire personer, men rester kan sagtens gemmes til dagen efter.
Vi har her valgt en Choko Okseinderlår fra Sydstrandens Slagter. Disse kvæg er blevet fodret med chokolade, der efter sigende bidrager til en langsommere vækst og mere fyldig smag. Prøv selv!
Opskrift på Bøf Stroganoff
Ingredienser
600 gram Choko Okseinderlår – i tynde strimler
4 spiseskefulde paprika
4 spiseskefulde hvedemel
2 løg – finthakkede
3 skiver bacon – tykke skiver tørsaltet, skåret i tynde strimler
250 gram champignon – skåret i mindre skiver
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpasta – svarende til 140 gram
1 deciliter oksefond
4 deciliter piskefløde – du kan godt bruge 5 deciliter
salt og friskkværnet peber
1-2 spiseskefulde gastrik – kan udelades
Opskriften er beregnet til 4 personer.
Arbejdstid:
30 minutter
Tilberedning:
30 minutter
Dragør Vinhandel anbefaler:
AOC Côtes du Rhône KUN 69,-
AOC Côtes du Rhône, Les Artistes, 2021.
“Les Artistes” er en sand hyldest til vinsmagningens kunst, med en perfekt balance mellem kraft og elegance, som vil glæde de mest krævende vinelskere.
Vinen har mørke bær og med frisk syre, der matcher godt til den kraftige sovs og krydderierne. Vinen er stadig ung, der giver friskhed, men samtidig med masser af krop.
Begrænset antal på lager.
SERVERINGSTIPS!
Bøf stroganoff en særdeles velsmagende gryderet, der kan serveres med gode ris, eksempelvis Basmati. Eller rigtig kartoffelmos. Selv foretrækker jeg kartoffelmos.
Du kan sagtens også servere en grøn salat til – og så passer et godt glas rødvin fremragende til.
Velbekomme!
OM MADENS VERDEN
Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.
www.madensverden.dk
A.P. Møllers Allé 43B, 2791 Dragør