Museum Amager

Vil du kombinere en spændende aktivitet med det historiske, så er Museum Amagers fem forskellige afdelinger bestemt besøget værd. Her finder du alt fra lokale amagerdragter til kutteren Elisabeth K571, der blev brugt til at smugle jøder under 2. verdenskrig.
Museum Amager logo
Museum Amager logo


Find vej med Dragør Mediehus
  • Navn: Museum Amager
  • Adresse: Museets forskellige adresser kan findes på hjemmeside
  • Hjemmeside: museumamager.dk
  • Kontakt: info@museumamager.dk
  • Museumsleder. Søren Mentz

Museum Amager er det lokale museum på Amager, som administrerer flere forskellige museer, der hver dækker forskellige historiske områder og felter på Amager. Disse omfatter Amagermuseet, Dragør Museum, Danmarks Lodsmuseum, Museumskutteren Elisabeth K571 og Mølsteds Atelier. Hovedformålet for Museum Amager er at bevare den danske kulturarv gennem indsamling, forskning og formidling, med særlig vægt på Amager som et kulturhistorisk genstandsfelt.

Hvert af de forskellige museer tilbyder en unik og spændende oplevelse for besøgende:

Amagermuseet

Museet består af fire længdegårde med en stor gård i midten. Museet rummer en samling af gamle egnsdragter fra Amager, klassiske malerier fra 1800-tallet og en stor museumshave med georginer og dahlia, hvor kål og rodfrugter også dyrkes, hvilket har en særlig relation til dyrkningen på Amager. Der er også forskellige aktiviteter for børn, der løbende udskiftes, så der altid er noget nyt og spændende at opleve.

Dragør Museum

Med en smuk placering ved havnen har Dragør Museum fokus på det maritime. Museet fortæller historier fra søfarten, dagligdagen på havnen og perioden, hvor Dragør var involveret i krig. Der er desuden malerier fra samme periode og skiftende udstillinger.

Danmarks Lodsmuseum

Med Øresund som nabo giver museet besøgende mulighed for at opleve livet på den gamle lodsstation, som nu er omdannet til et museum, der viser, hvordan det så ud i 1984. Besøgende kan udforske det gamle kontor, der er bevaret med søkort, lodsbøger og gamle kontorartikler. Museet har også løbende forskellige udstillinger.

Museumskutteren Elisabeth K571

Elisabeth K571 ligger i Dragør Havn, er en af de kendte kuttere, der blev brugt til at smugle flygtende jøder til Sverige under 2. verdenskrig. Man mener, at kutteren var med til at redde omkring 70 jøder, inden skibsfører Einer Larsen selv måtte flygte. Kutteren er bevaret og restaureret tilbage til sit oprindelige udseende og står nu som et flydende stykke Danmarkshistorie.

Mølsteds Atelier

Stedet fungerer som museumsgalleri og er hjemsted for de berømte malerier af marinemaleren Christian Mølsted. Galleriet var også Mølsteds arbejdsplads det meste af hans liv. Museet udstiller både Mølsteds egne malerier og udvalgte værker fra andre kendte marinemalere med motiver fra Dragør.


Udover de forskellige museer afholder Museum Amager også arrangementer, forskellige udstillinger og foredrag. Det er bare om at følge med på deres hjemmeside, hvor de også har en aktivitetskalender.

Billeder venligst udlånt af Museum Amager

Læs også...