Nakkefilet i Rødvinsmarinade

Her er opskriften på en rødvinsmarineret nakkefilet, der gerne må ligge i rødvinsmarinade i et døgn tid. Derefter brunes stegen og steges færdig i ovnen. Skyen laves til en god sovs.
En rødvinsmarineret nakkefilet, der har ligget 24 timer i rødvinsmarinaden sammen med lidt hvidløg og rosmarin. Nu er nakkefileten klar til at blive stegt i ovnen, hvor den bliver mør og saftig. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
En rødvinsmarineret nakkefilet, der har ligget 24 timer i rødvinsmarinaden sammen med lidt hvidløg og rosmarin. Nu er nakkefileten klar til at blive stegt i ovnen, hvor den bliver mør og saftig. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Dragør Mediehus har indgået et samarbejde med Madens Verden, som er en lokal virksomhed i Dragør, der leverer opskrifter online til over 2 millioner månedlige brugere på deres hjemmeside.

Vi har købt adgang til deres PLUS-udgave for kun 199 kroner om året, som sikrer os printvenlige opskrifter uden reklamer. Så vil du gerne printe opskriften ud, bør du smide de få penge efter Madens Verden, da de er givet utroligt godt ud.

Nå, dagens ret er en rødvinsmarineret nakkefilet, der har ligget 24 timer i rødvinsmarinaden sammen med lidt hvidløg og rosmarin.  Forberedelsen er kun 15 minutter i køkkenet dagen forinden.

Her er opskriften på Nakkefilet i Rødvinsmarinade fra Madens Verden.

Rødvinsmarineret nakkefilet er både god hverdagsmad og lækker gæstemad, og stegen er nem at lave, når blot man husker at starte dagen før.

For det bedste resultat, lader du din nakkefilet marinere i rødvinen i 24 timer. Kortere tid kan gøre det, men vores erfaring har lært os, at stegen er bedst efter et døgn i rødvinen.

Sydstrandens Slagter - Dragør News

Sydstrandens Slagter anbefaler:

Nakkefilet u. svær
Tilbudspris uge 48: 50 kr/kg

For det bedste resultat, lader du din nakkefilet marinere i rødvinen i 24 timer.

Nakkefileten er rimelig fedtmarmoreret, og bliver den ikke så let tør.

En rødvinsmarineret nakkefilet, der har ligget 24 timer i rødvinsmarinaden sammen med lidt hvidløg og rosmarin. Nu er nakkefileten klar til at blive stegt i ovnen, hvor den bliver mør og saftig. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Husk en kernetemperatur på 80 grader

Den præcise stegetid afhænger som altid blandt andet af størrelse og tykkelse på kødet, men kernetemperaturen skal være 80 grader.

Vi har her valgt en Nakkefilet uden svær fra Sydstrandens Slagter. Nakkefileten er rimelig fedtmarmoreret, og bliver den ikke så let tør. Derfor skal du ikke frygte at give den lidt for længe i ovnen.

Opskrift på Nakkefilet i Rødvinsmarinade

Ingredienser
1 kilo nakkefilet
1 flaske rødvin – 7,5 deciliter
4 fed hvidløg
rosmarin
timian
2 spiseskefulde koncentreret fond
olivenolie – til bruning

Til sovs
4 deciliter sky – fra nakkefileten
Lidt Maizena – udrørt i kold vand
salt og friskkværnet peber

Bøf stroganoff er super lækker vintermad, der laves af strimler af mørt oksekød, bacon, løg, paprika og fløde. En rigtig luksusret, der er hurtig at lave. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opskriften er beregnet til 4 personer.

Arbejdstid:
15 minutter

Tilberedning:
90 minutter

Find fremgangsmetoden her.


Dragør Vinhandel anbefaler:

Logo i prop Dragoer Vinhandel | foto fra dragørnews.dk

AOC Côtes du Rhône KUN 69,-

Cote du Rhone Les Artistes 2021

AOC Côtes du Rhône, Les Artistes, 2021.

“Les Artistes” er en sand hyldest til vinsmagningens kunst, med en perfekt balance mellem kraft og elegance, som vil glæde de mest krævende vinelskere.

Vinen har mørke bær og med frisk syre, der matcher godt til den kraftige sovs og krydderierne. Vinen er stadig ung, der giver friskhed, men samtidig med masser af krop.

Begrænset antal på lager.

SERVERINGSTIPS!

Skær den rødvinsmarinerede nakkefilet i tynde skiver, og servér med bagte rodfrugter eller hasselback kartofler. Eventuelt kartofler med smør i fadFlowersprouts er også fint tilbehør til retten – og så passer et godt glas rødvin fremragende til.

Velbekomme!

oto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk

OM MADENS VERDEN

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

www.madensverden.dk
A.P. Møllers Allé 43B, 2791 Dragør

Del dette opslag: