Find dit Juletræ i Dragør 

Her er en guide til hvor du køber dit juletræ i Dragør.
Uganda Grønt byder velkommen til en december med juletræer og julepynt. Foto: Dragør News
Uganda Grønt byder velkommen til en december med juletræer og julepynt. Foto: Dragør News

Så er vi nået til december måned. Julen nærmer sig. Synet af de smukt pyntede juletræer, giver en særlig glæde og varme til vores hjem. Juletræet er ikke bare en dekoration; det er et symbol på traditioner, samvær og hygge, der omfavner vores julehjerter hvert år.

I år, når du står over for valget af det perfekte juletræ, husk at det ikke kun er en dekoration, men en kilde til glæde, samvær og den hjertevarme, der definerer julen.

Den korte historie om Juletræet

Historien om, hvorfor vi fejrer jul med et juletræ i Danmark, er både fascinerende og dybt forankret i kulturelle traditioner. Det moderne koncept med et pyntet juletræ har sine rødder i Tyskland fra det 16. århundrede, men det var først i 1800-tallet, at traditionen for alvor fandt vej til Danmark.

Fotos af Karolina Grabowska: https://www.pexels.com/da-dk/foto/ferie-lys-jul-saeson-5469811/

Den første dokumenterede brug af et juletræ i Danmark fandt sted i 1811, da grevinde Wilhelmine Holstein bragte traditionen til landet ved at stille et pyntet træ op på Holsteinsborg Slot på Sydsjælland.

Det var dog først i 1830’erne, at juletræet blev populært blandt de bredere lag af befolkningen.

Dette skyldtes dels den tyske indflydelse, dels den stigende popularitet af juletræet blandt det danske kongehus, som havde stor indflydelse på befolkningens skikke og traditioner.

I 1840’erne begyndte borgerskabet i København at adoptere juletræstraditionen, og fra da af spredte den sig hurtigt til resten af landet.

Traditionelt juletræ. Foto: Dragør News

Juletræet blev set som et symbol på familiehygge og samvær, en tradition der passede perfekt ind i den romantiske tidsånd, som prægede Danmark i denne periode.

Det var også i denne tid, at mange af de traditioner, vi forbinder med juletræet i dag, blev til.

Lys på træet, som oprindeligt var rigtige stearinlys, repræsenterede håb og lys i den mørke vintertid. Pynten var ofte hjemmelavet og afspejlede familiens kreativitet og samvær omkring træet.

Familie, Traditioner & Hygge 

Julepynt fra Uganda Grønt. Foto: Dragør News
Julepynt fra Uganda Grønt. Foto: Dragør News

I dag står juletræet som et centralt element i dansk julefejring, et symbol på julens glæder, familie traditioner og den hyggelige danske koncept af “hygge”. Det er mere end bare en pyntegenstand; det er et samlingspunkt for familie og venner og en vigtig del af den kulturelle arv i Danmark.

Hvert juletræ er unikt, ligesom familierne, der pynter det. At vælge det perfekte juletræ bliver ofte en mission for hele familien. Mange tager på udflugt til en juletræsplantage, hvor børnene får lov til at vælge det træ, der skal pryde stuen.

I Danmark er det en elsket tradition for familier at vælge og pynte deres juletræ sammen.

Uanset hvilken form for juletræ, du vælger, repræsenterer det mere end blot en pyntegenstand i stuerne eller på det lokale torv. Det står som et levende symbol på håb og lys, især i vinterens mørkeste dage.

Her finder du dit unikke juletræ i Dragør:

  • Blushøj Spejderne, Spejderhytten på Engvej 3.
  • Nordre Væl, overfor Sekskanten og Kongevejen.
  • Uganda Grønt, Ugandavej 3.
  • Badstuevælen, ved siden af Lagkagehuset.
  • Sydstrandens Slagter, Krudttårnsvej 8.
  • Dragør Vinhandel, Kongevejen 20.
  • Skovridderen Juletræer, Rønne Alle 4.
  • Jacobsens Juletræer, Rønne Alle 35.
  • Kongelundsgaarden, Kongelundsvejen 609.
  • Fæld dit eget Juletræ, Søvang Gård på Fælledvej 176.
Del dette opslag: