Levende Låger: Lodsmuseet

Den 5. december var kommet, og i traditionens tro havde Levende Låger inviteret til endnu en fælles gåtur for at finde den næste låge. Denne gang var destinationen Lodsmuseet.
Fortællinger fra Lodsmuseet. Foto: Dragør News.
Fortællinger fra Lodsmuseet. Foto: Dragør News.

Tirsdag den 5. december var det atter blevet tid til at åbne en låge i Dragør. Levende Låger samledes som sædvanligt ved Badstuevælen, hvor 44 personer (og 3 hunde!) var troppet op.

I fællesskab begav gruppen sig mod havnen, hvor stemningen var høj trods den kraftige og kolde blæst. Denne gang var turen kommet til Lodsmuseet. Her blev der fortalt historien om modelskibet Poseidon, udstillet i museets vindue ud mod vejen.

Hvordan Poseidon kom til Dragør

Tilbage i 1960’erne, da den syriske havneby Latakia skulle udvide med et lodseri, blev den syriske lods Rohaf Khaled sendt til oplæring i København. Som tak for oplæringen byggede Khaled et modelskib efter den danske lodsbåd, Poseidon, som han donerede til Københavns Lodseri. Da lodseriet blev lukket, blev modelskibet sammen med andre genstande doneret til Lodsmuseet i Dragør.

Modelskibet Poseidon. Foto: Dragør News
Modelskibet Poseidon. Foto: Dragør News.

Efter fortællingen fulgte sang og musik, hvor Johanne Luise Heibergs sang ‘Lodsens sang’ blev sunget og akkompagneret af tonerne fra en trompet.

Derefter blev de fremmødte budt på varm gløgg samt en brunkage eller pebernød.

Alt i alt var det en rigtig hyggelig stund, som varmt kan anbefales som en lille aftentur inden middagen.

Teksten til Lodsens sang. Foto: Dragør News.
Teksten til Lodsens sang. Foto: Dragør News.
Ankomst til Lodsmuseet. Foto: Dragør News.
Ankomst til Lodsmuseet i samlet flok. Foto: Dragør News.
Del dette opslag: