Foredrag: Friis Arne Petersen om USA, Kina og Europa 🗓 🗺

Den tidligere topdiplomat og direktør for Udenrigsministeriet gæster Dragør Kirke den 28. februar, hvor han giver sit bud på fremtiden mellem USA og Kina og de problemstillinger, verden står overfor.
Den tidligere topdiplomat, Arne Friis Petersen, vil fortælle om, hvordan et samarbejde finder sted mellem stormagter. Foto: Maxime Bonzi https://flic.kr/p/dRhX4k
Den tidligere topdiplomat, Arne Friis Petersen, vil fortælle om, hvordan et samarbejde finder sted mellem stormagter. Foto: Maxime Bonzi https://flic.kr/p/dRhX4k

USA og Kina udgør to ud af de tre mest indflydelsesrige stormagter. Historisk set har disse lande haft et anspændt forhold, men er vi på vej mod en ny form for kold krig mellem dem? Samtidig har den stigende globalisering sat et stort pres på behovet for samarbejde og finde løsninger på globale udfordringer som klimakrisen, sundhedsproblemer og krige. Friis Arne Petersen dykker ned i disse komplekse problemstillinger, som verden står over for, og deler sin indsigt om forholdet mellem de to nationer samt giver sit bud på en mulig fremtid. Han vil også komme ind på Danmarks og EU’s rolle i dette omfattende puslespil.

Friis Arne Petersen har en lang og glorværdig karriere bag sig, der strækker sig over mere end 40 år. Han har blandt andet været ambassadør i lande som USA, Kina og Tyskland og været ansat som direktør for Udenrigsministeriet.

Der er lagt i kakkelovnen til en interessant aften for de politisk interesserede.

Foredraget afholdes onsdag den 28. februar kl. 19:30 i Dragør Kirke.

Tilføj til din kalender Det Sker Seneste Nyt
Kirkevej 170, 2791 Dragør Se på kort
Del dette opslag: