Foredrag: Hestetyven – Danmarks mest kendte spion og stikker 🗓 🗺

Kom til foredrag om en af Danmarks mest kendte spioner og stikkere den 6. marts, hvor Dines Bogø vil dele ud af sin viden om Hestetyven.
Rudolf Christiansen foran sit sommerhus i Dragør. Foto: DB Arkiv.
Rudolf Christiansen foran sit sommerhus i Dragør. Foto: DB Arkiv.

De fleste danskere er bekendt med de helte og frihedskæmpere, der kæmpede for Danmark og frigørelse under 2. verdenskrig. Ikke desto mindre var der også danskere, der valgte at kæmpe for fjenden på den modsatte side.

En af de mest kendte i denne sammenhæng er Rudolf Christiansen, født Christian Marius Rudolf Christiansen, også bedre kendt som “Hestetyven”. Han er kendt som en af landets mest berygtede spioner og forrædere, da han solgte oplysninger både til Gestapo og Dansk Sikkerhedspoliti.

Tilnavnet “Hestetyven” fik han, da han blev pågrebet i Ungarn for at stjæle heste. Hans bedrageri blev afsløret, da han forsøgte at sælge hestene tilbage til deres tidligere ejere.

Udover at være stikker og hestetyv havde Rudolf Christiansen også forbindelser til Dragør, hvor han ejede et sommerhus på Nordstranden.

Hvor og hvor

Alt dette vil Dines Bogø fortælle mere om den 6. marts (2024) kl. 13.30 i Wiedergårdens festsal. Foredraget om Hestetyven varer 1,5 timer inklusive en pause. Billetter kan købes for 100 kr., og det vil også være muligt at købe en kaffe- og kagebillet til 40 kr, som kan købes i informationen på Wiedergården.

Hvis man ønsker at tyvstarte på foredraget i forvejen, kan der læses mere på Dines Bogøs egen hjemmeside.

Tilføj til din kalender Det Sker Seneste Nyt
Wiedergården 2, 2791 Dragør Se på kort
Del dette opslag: