Jul for de ensomme ældre

Ingen skal sidde alene juleaften. Giv tippet videre, hvis du kender nogle ensomme ældre her i juletiden.
Fotos af Kampus Production: https://www.pexels.com/da-dk/foto/person-kvinde-sidde-holde-8871509/
Fotos af Kampus Production: https://www.pexels.com/da-dk/foto/person-kvinde-sidde-holde-8871509/

Ensomhed er et voksende problem i Danmark, både blandt den yngre generation og den ældre del af samfundet. Vi har kigget på, hvordan vi kan hjælpe de ensomme i Dragør op til jul.

Julen kan være en udfordrende tid for mange mennesker, især dem der ønsker at dele højtiden med andre. Juleaften kan være særligt svær for dem, der føler sig alene.

Der er dog heldigvis nogle fantastiske initiativer rundt omkring i landet, hvor frivillige gør en indsats for at sprede glæde og bekæmpe ensomhed. I Dragør og omegn er der flere lokale tiltag, der sigter mod at skabe fællesskab og støtte dem, der har brug for det.

Wiedergårdens Besøgstjeneste

Wiedergården i Dragør tilbyder en besøgstjeneste til dem, der kæmper med ensomhed. Frivillige besøger personer, der har svært ved at komme ud, og skaber et trygt selskab. Kontakt Jørgen Frederiksen for mere information eller tilmelding som besøgsven på tlf. 22 53 49 76, e-mail jaf@ds9.dk, eller mød ham på Wiedergården hver onsdag. Yderligere oplysninger findes på aeldreraadetdragoer.dk/besoegsvenner/.

Røde Kors Julevenner

Dette initiativ forbinder mennesker i julen, enten som vært eller gæst. I Dragør har en familie og en gæst allerede tilmeldt sig for at tilbringe julen sammen. Flere oplysninger og tilmelding findes på rodekors.dk/jul/julevenner.

Julekørsel med Ældre Sagen

Ældre Sagen tilbyder forskellige transportmuligheder for dem, der har brug for hjælp til at komme ud. Læs guiden til julekørsel på aeldresagen.dk.

Dragør Julemarked og Byvandringer

Dragør Julemarked skaber julestemning på Badstuevælen, og byvandringer kan tilmeldes på byvandring.nu for at udforske Dragørs historie.

Gå-med-ven fra Ældre Sagen

Ældre Sagen tilbyder en “Gå-med-ven” service, hvor en frivillig hjælper med at komme ud af huset. For mere information, besøg ældresagen.dk.

Juletransport fra Movia

Movia tilbyder Flextur, en fleksibel transportløsning, som Dragør Kommune deltager i. Denne service adskiller sig fra traditionelle busruter, idet den tilbyder personlig afhentning og afsætning efter eget valg – lige fra dit hjem til biografen eller ethvert andet sted.

Med Flextur har du friheden til at planlægge din rejse på et tidspunkt, der passer dig, uden faste køreplaner. Betaling for turen kan foretages nemt med dankort ved booking.

Flextur er tilgængelig for rejser inden for Dragør Kommune og mellem andre deltagende kommuner i ordningen.

Individuel transport til juleaktiviteter kan arrangeres via dragoer.dk.

Kirkens Korshær Julehjælp

Sct. Nicolai Tjenesten tilbyder et lyttende øre på tlf. 70 120 110. Læs mere på kirkenskorshaer.dk.


Disse initiativer illustrerer fællesskabets kraft og den positive indvirkning, som frivillige kan have i kampen mod ensomhed i Dragør og omkringliggende områder.

Har du andre gode initiativer til ensomme ældre i Dragør, så hører vi meget fra dig på redaktion@dragornews.dk.

Del dette opslag: